Muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AK Partili Kurtulmuş'tan çarpıcı yorum: Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir - Son Dakika
Politika

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AK Partili Kurtulmuş'tan çarpıcı yorum: Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir

6 muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği toplantı hakkında açıklama yap AK Partili Kurtulmuş, "Dünkü toplantıyla ilgili 'HDP'yi de dışlamıyoruz' açıklamasının hemen geldiğini görüyoruz." dedi. Muhalefetin nasıl bir aday göstereceği konusunda da değerlendirmeler yapan Kurtulmuş, "Gördüğüm kadarıyla, muhtemelen siyasi bir tabanı olmayan bir partiye yaslanmayan, yani oyu çok az da olsa bir partinin içinde olmayan Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir" ifadelerini kullandı.

13.02.2022 20:59  Güncelleme: 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

6 MUHALEFET LİDERİNİN GÖRÜŞMESİ

Kılıçdaroğlu'nun davetiyle 6 muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği toplantıya ilişkin "Endişelendirmiyor mu?" sorusuna karşılık Kurtulmuş, "Hayır. Biz kendi programımıza bakıyoruz. Mühim olan milletin oylarıdır." yanıtını verdi.

HDP KONUSU

Karşı taraftaki ittifakın henüz ne şekilde genişleyeceği konusunda net bir tablonun olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Dünkü toplantıyla ilgili 'HDP'yi de dışlamıyoruz' açıklamasının hemen geldiğini görüyoruz. Zaten ne yaparlarsa yapsınlar, HDP'nin yok sayıldığı bir formül içinde kulpuna yapışarak seçimde yarışa ortak olmalarının mümkün olmadığını kendileri de biliyorlar. Ama HDP'nin ittifakın içinde görünmesinin, açıktan görünmesinin vereceği muhtemel bir takım zararlar, sıkıntılar var. Bunları da bertaraf etmek için HDP'yi bir kenarda başından itibaren tutuyorlar." dedi.

PARLEMENTER SİSTEM

Toplantıda parlamenter sisteme geçiş sürecinin ele alındığını hatırlatan Kurtulmuş, "Bir parlamenter sistem söylüyorsunuz ama nihayetinde bu sistemin değişmesiyle ilgili bir meseledir. Bunun için tabii ki halkın oyuna ihtiyaç vardır. Bir Anayasal değişiklik mecburiyet vardır. Önümüzdeki parlamentoda en az 360 milletvekilinin olması gerekir muhalefet partileri için söylüyorum. Sonra referanduma gidip halka sunulacak olan Anayasa değişikliğinin, halk tarafından kabul edilmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"'BİZ OLMASAYDIK OTURAMAZDINIZ' DEDİLER"

Muhalefet partilerinden kimlerin aday olacağına dair soru üzerine Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Karşı taraftaki ittifakın kilit meseleleri HDP ile kuracakları ilişkinin dozu ve görünürlülüğüdür. HDP çok açık bir şekilde, Mecliste de zaman zaman muhalefet partilerine dediler ki 'Biz olmasaydık burada oturamazdınız. Biz olmasaydık İstanbul ve Ankara seçimlerini alamazdınız.' Tabii HDP'nin de bir yerde ağırına gidiyor. Hem oylarını alacaksınız hem yok sayacaksınız. Zaten hemen Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'HDP'yi yok saymayız.' açıklaması da bu anlama geliyor. Orada çok zor bir denklem var. HDP'nin de onaylayacağı bir Başkan adayı, karşı taraftaki ittifakın bileşenlerinin bir kısmının karşı çıkacağı bir tip olabilir. Ayrıca, CHP'nin içerisinde de çok yoğun bir başkanlık adaylığı mücadelesinin olduğu görünüyor. İki büyük şehrin belediye başkanı ve CHP'nin Genel Başkanı. Hangisi olacak, nasıl olacak? Sayın Kılıçdaroğlu, haklı olarak, karşı taraftaki ittifakı bugüne kadar getiren en önemli isim olarak diyor ki, kendi istediğini hem ifade ediyor hem de açıktan söylemiyor. Ama en azından kuvvetli aday olarak görünen iki belediye başkanının aday olmasının önünü keserek, bir yerde, 'Orada ben de varım.' demiş oluyor."

"AHMET NECDET SEZER BENZERİ BİR İSİM OLABİLİR"

Muhalefetin nasıl bir aday göstereceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan, oy bakımından ittifakın ana unsurunun CHP olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"CHP, der ki 'ben en çok oyu alıyorum. Bizim tercih edeceğimiz bir aday üzerinde olsun.' Diğerleri diyebilir ki, 'hayır AK Parti'den de oy alabilecek adaylar olsun.' O zaman CHP'nin seçmen kitlesi demeyecek mi, 'Burada ana unsuru oluşturuyoruz da biz niye bu kadar itibar görmüyoruz' gibi bir anlayış olur. Karşı taraftaki rakiplerimizin niyetleri üzerinden bir şey konuşmak istemem. Ama gördüğüm kadarıyla, muhtemelen siyasi bir tabanı olmayan, bir partiye yaslanmayan, yani oyu çok az da olsa bir partinin içinde olmayan Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir."

"YENİ BİR İDDİAYLA ORTAYA ÇIKIYORUZ"

"2023 bütün taraflar için aslanın ağzındadır. Herkesin neyi yapacağını çok net bir şekilde söylemesi lazım." diyen Kurtulmuş AK Parti'nin millet nezdinde güven kaybı yaşayıp yaşamadığına dair soruya şöyle cevap verdi:

"İnsanlar şikayet edebiliyor ama bunu şu üslupla söylüyor; 'Bunu yapın, düzeltin. Bunu çözerseniz yine siz çözeceksiniz.' Bir başkası bunu düzeltebilir diye ümit ettiği için söylemiyor. Bu yönetim ciddiyetinden, güvenden geliyor. Türkiye'de çok önemli adımların atılmasına vesile olmuş bir siyasi iktidardan bahsediyoruz ve her girdiği seçimden milletten güvenoyu almış bir siyasi liderden bahsediyoruz. Bunun ortaya çıkardığı bir güven ortamı var. Tabii ki vatandaşımız zorda. Sadece ekonomik olarak söylemiyorum, Türkiye'nin en zor döneminde yeni bir iddiayla ortaya çıkıyoruz. Biz 'yeniden güçlü büyük Türkiye'yi kuracağız' diyoruz. Bununla ilgili de büyük mesafeler oluyoruz. Bu mesafeleri görenler de 7 Şubat 2012'den bu yana Türkiye'nin üstüne abanıyor. Darbe teşebbüsleri, yargı darbeleri oluyor... Tam 10 yıldır bunları yaşıyoruz. Bütün bunların hepsinden de milletin desteğiyle başarıyla çıkmasını bilen bir siyasi irade ortadadır. Dolayısıyla bu da yaşadığımız zor süreçlerden birisidir. Hiç tereddüt yok bunda. Asla 'güllük gülistanlık, her şey mükemmeldir' demiyoruz. Milletimiz görüyor, kızıp, şikayet ediyor ama 'Bunu siz çözün' diyor."

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AK Partili Kurtulmuş\'tan çarpıcı yorum: Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AK Partili Kurtulmuş'tan çarpıcı yorum: Ahmet Necdet Sezer benzeri bir isim olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement