Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı "Büyük İstanbul Mitingi" için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı - Son Dakika
Politika

Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı "Büyük İstanbul Mitingi" için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştirecek. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde saat 16.00'da gerçekleşecek olan "Büyük İstanbul Mitingi"ne gelenler, alana giriş yapmaya başladı.

07.05.2023 14:33  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" için Atatürk Havalimanı'na gelenler, alanı hıncahınç doldurdu. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen mitinge katılanların sayısını açıklayan Erdoğan, "14 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Dün Maltepe'delermiş. Şimdi resmi rakamı getirdiler bana resmi rakam 1 milyon 700 bin." dedi.

'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne gelenler alanı doldurdu


DEV EKRANLAR KONULDU

Türkiye haritası sahne konseptiyle hazırlanan platformda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra "Türkiye sana emanet" ve "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam" yazısı, yerli ve milli otomobil, gemi, tren, uçak ve hizmetlerinden bazılarının görselleri ile dev ekranlar yer aldı. Özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat izleyebileceği şekilde tasarlandı. Teknik sistemin sorunsuz çalışması için 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi kullanıldı.

'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı

ALANA GİRİŞLER BAŞLADI

Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğüyle tarihin en kalabalık mitinglerinden birine ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı'na saat 11.00 itibarıyla vatandaşlar, 15 farklı noktadan giriş yapmaya başladı. Güvenlik noktalarından geçerek alana giren ve ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti flamaları bulunan bazı vatandaşların yanında çocuklarının da olduğu görüldü. Bir grup vatandaş da alanda topluca namaz kıldı.

'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı

"12 BİN 600 PERSONEL GÖREV ALIYOR"

Sahneden seslendirilen şarkılara eşlik ederek eğlenen kimi vatandaşların da pankart ve döviz açtıkları görüldü. Alanın birçok noktasına su bırakılırken, mobil büfelerden vatandaşlara ikramlar yapıldı. Alanda görevliler tarafından katılımcılara Türk bayrağı, AK Parti bayrağı ve şapka dağıtıldı.

Millet Bahçesi ve çevresinde 12 bin 600 personel görev alırken, araçlarıyla alana gelecek vatandaşlar için 15 ayrı noktada otopark hizmeti verildi. Sağlık ekipleri ile ambulanslar da alanda hazır bekledi.

Alana, vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla 120 tuvalet, 40 şadırvan ve 80 mescit kuruldu, engelli dostu teknik imkanlar planlandı.

'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı

39 İLÇEDEN OTOBÜS KALDIRILDI

Ulusal ve uluslararası basının ilgi gösterdiği miting için alanda, basın ve medya kuruluşları için de 8 metre yüksekliğinde 6 bin metrekare genişliğinde iki katlı platform oluşturuldu. Basın mensupları da sabahın erken saatlerinden itibaren alanda yayın yapmaya başladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca yayınlanan Büyük İstanbul Mitingi'ne erişim için ulaşım rehberinde, İstanbul'un 39 ilçesinde belirlenen noktalardan toplamda 10 bin otobüsün alana hareket edeceği belirtildi. Ayrıca, Marmaray'a (Yeşilyurt/Yeşilköy durağı) entegre ücretsiz ring seferleri yapılacağı, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nda da ek seferler düzenleneceği bildirildi.

Miting öncesi AK Parti İstanbul milletvekili adayı sanatçı Yücel Arzen sahne aldı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de miting alanını dolaşarak tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı
'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı
'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı
'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne gelenler alanı doldurdu
Recep Tayyip Erdoğan\'ın konuşacağı "Büyük İstanbul Mitingi" için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi\'ne girişler başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı 'Büyük İstanbul Mitingi' için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne girişler başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Erdinç Uzuner: Reis kendine ait miting rekorunu kırabilir,6 kişilik ailemin oyları ilk kez Reis yönünde bu sefer, kalanlar güven veremiyor maalesef, yoğurt misali ya tutarsa sanki 120 77 Yanıtla Ilhami Tunç: Biz 200 250 kişilik bir aileyiz tüm olarak net bir rakam yok yalan olmasın ama bizde Kılıçdaroğlu na vericez 0 1
  • Bülent Yalvaç: Rabbim zillet ittifakı, İslam ve Türkiye düşmanlarına fırsat vermesin, Rabbim ülkemizi muhafaza ve muzaffer eylesin amin 28 16 Yanıtla

Advertisement