ŞEHİRLERİ DOĞAYLA UYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ - Son Dakika
Politika

ŞEHİRLERİ DOĞAYLA UYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

ŞEHİRLERİ DOĞAYLA UYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deniz yükselmesi ve tsunaminin şehirleri etkilediğini belirterek, doğayla uyumlu ve dirençli kentler oluşturma gerekliliğine vurgu yaptı. Hasar tespit çalışmalarının başladığını da söyleyen Soyer, belediyenin zarar gören iş yerlerine yardımcı olacağını ifade etti.

26.11.2023 12:24  Güncelleme: 12:25

İZMİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA; TSUNAMİ ETKİSİ YARATTI

1)SOYER: ŞEHİRLERİ DOĞAYLA UYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte daha önce de benzer bir doğa olayının yaşandığını hatırlatıp, "3 sene önce yaşadığımız tsunamide deniz yükselmesinin ne demek olduğunu deneyimlemiştik. Sığacık, sular altında kalmıştı. Tsunaminin sadece uzak coğrafyalarda yaşanan bir doğa olayı olduğunu düşünürdük. Ama artık görüyoruz ki Anadolu'yu ve Akdeniz'i de merkezine almış durumda. Şehirleri doğayla uyumlu, dirençli kentler haline getirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

'400 CİVARI İŞ YERİNDE HASAR TESPİTİ YAPILDI'

Başkan Soyer, hasar tespit çalışmalarının da başladığını belirtip, "Denizin yükselmesine karşı yerel yönetimlerin bugüne kadar öngördüğü çalışmalar çok yetersiz. 3 yıl önce Bostanlı'da, Mavişehir'de bir set oluşturmuştuk çok ağır bir maliyetti ama 'iyi ki yapmışız' diyoruz. Çünkü çok pozitif etkilerini gördük. 400 civarı iş yerinde hasar tespiti yapıldı. Orta ve ağır hasarlı yapılarla ilgili tedbir almak ve uğradıkları tahribatı gidermek için belediyemiz yardımcı olacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika ŞEHİRLERİ DOĞAYLA UYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement