Türel'den Sert Açıklama - Son Dakika
Politika

Türel'den Sert Açıklama

Türel\'den Sert Açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi’nde 2014 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

09.04.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi'nde 2014 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mecliste yaptığı konuşmada, belediye ile ilgili hukuktaki dosyaları yakında açıklayacağını, Antalyalılara, kendi suçlarını örtmek için milletvekilliği zırhına girmek isteyenlerin maksadının ne olduğunu göstereceğini belirtti. Milletin trilyonlarca parasını heba ettiği için devletin kurumları tarafından zimmet çıkarılmış kişilerin milletvekili olup kurtulacaklarını sanıyorlarsa kusura bakmamalarını söyleyen Başkan Türel, şöyle konuştu: "Menderes Türel belediyede görevi devraldığında da söyledi, 'İninize kadar kovalayacağım. Bu benim vatandaşlık görevim' dedi."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılına ilişkin faaliyet raporu hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, gelecek yıl çok çok daha büyük projelere imza atacaklarını belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş da faaliyet raporunu yeni gördüklerini söyleyerek, "Faaliyeti henüz bugün gördük ve detaylı inceleme fırsatı bulamadık. Geniş bir şekilde incelenmesi için ilgili komisyonda tartışıldıktan sonra meclis gündemine alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

MHP Grubu adına söz alan Ertürk Yazar da, yaşanan olumsuzlukların ilçe belediyelerine çıktığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Faaliyet raporlarında ilçelerde gerekli hizmet ağları kurulmadığı ortaya çıktı. Yaşanan olumsuzlukların faturası ilçe belediye yönetimlerine çıkıyor. İlçeler sıkıntılıdır. Gelirler azalmış, gelmeyen hizmetten dolayı halkın sesi yükselmiştir. Yeni Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerine iyi gelmemiştir."

MHP Grubu'ndan İrfan Yılmaz da, Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında 1089 personeli işe aldığını, ASAT Genel Müdürlüğü'nün personel sayısının da 2 bin 101'e yükseldiğini belirterek "Büyükşehir personele ihtiyaç duymuş almış. Hangi kriterlerle belediye yeni personel almıştır? Göreve geldiğinde işten çıkarılan personel hangi gerekçeyle işten çıkarılmıştır?" diye sordu.

"SİYASETTE HİZMET GEREKLİLİKTİR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, muhalefetin hiç yapıcı eleştiri yapmadığını ve kendilerinden yapıcı eleştiriler beklediklerini dile getirdi. Başkan Türel, göreve başladığında Antalya Büyükşehir Belediyesinin mali durum itibariyle açık konuşmak gerekiyorsa batmış, bitmiş bir belediye olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Faaliyetler, hizmetler açısından batmak, bitmekten de öte adeta bir ağacın bile dikilmesi noktasında imkanı olmayan ve bunu bile beceremeyen bir belediye olduğu açıktı" Göreve geldikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde görev değişikliği yapıldığını ifade eden Başkan Türel, siyasetin sadece hizmet olmadığını, farklı faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir husus olduğunu söyledi. Başkan Türel, "Siyasette hizmet gerekliliktir, gönül almak yeterliliktir. Bunun ikisini birden ifade edilmesi, yerine getirilmesi gerekir. Çok hizmet de yetmeyebilir, çok gönül almak da yetmeyebilir. İkisini bir denge içinde yürütmek gerekir" dedi.

"BİR YILDA GELİNEN TABLO ÇOK FARKLI"

Geçen yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmasıyla tecrübelerini artırdığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gece gündüz çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimde belediyenin bir ana deposu bile yoktu. Bakkal dükkanının dahi ana deposu olur. Mal ana depoya girer orada bakkal dükkanında rafa çıkar ama Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğimizde gördük ki satın alınan ne varsa kapanın elinde kalıyor, ne girdiği belli, ne çıktığı belli" şeklinde konuştu.

Belediye olarak kurumsal yapılanmayı yeniden hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Türel, "Bir yılda gelinen tablo çok farklı. Göreve geldiğimizde devraldığımız borç 2 milyar 198 milyon 419 bin liraydı" dedi.

"BİR ŞUBE MÜDÜRÜNE ÜÇER SEKRETER VE ARABA"

Personel sayılarına ilişkin muhalefetten gelen eleştirilere cevap veren Başkan Türel, belediye başkanlığını kaybettiğinde 4 bin personel bıraktığını ancak göreve tekrar başladıklarında kendisini kapıda 8 bin personelin karşıladığını söyledi. Başkan Menderes Türel, 5 büyükşehir ilçesinde 4 bin personelle yapmakta olduğu hizmetleri, bizden sonraki dönemde 8 bin personelle yapılmaya çalışıldığını belirterek "Gözlerime inanamadım. Biz şube müdürlerine sekreter, araba verme noktasında çok ketum davranıyorduk geçmişte. Bir şube müdürünün üçer sekreteri, araba. Tabi bu kadar çok personel doldurursanız elbette buraları da ancak böylesine gereksiz görevlendirmeler yapmak zorundasınız" diye konuştu. Muhalefetin kendilerine yersiz eleştirilerde bulunduğunu savunan Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Muhalefetten istifade etmek istiyoruz. Sizin böylesine sorumsuz yaklaşımlarınız, inanın bazen bizi, sizi ciddiye alma noktasında zafiyete düşürüyor. Bu bizim zafiyetimiz oluyor. Bunu yapmayın. Sizden güzel eleştiriler gelsin ki dikkate alalım, yararlanalım diyebilelim." Hem borç ödediklerini hem de hizmet yaptıklarını dile getiren Başkan Türel, "Yapılan yatırımları muhalefet görmüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler vatandaşlar tarafından çok iyi biliniyor" ifadelerini kullandı.

Görevi bıraktıkları gibi alamadıklarını dile getiren Başkan Menderes Türel, "Keşke her şeyi bıraktığımız noktada devralsaydık. Geriye gitmiş. Hizmet binası, bir çivi bile çakılmadı beş senedir. Bir geldik ki, içinde altyapısıyla ilgili yaptığımız malzemeleri bile bulamadık. Onlar bile ayaklanmış, gitmişler" diye konuştu.

Belediye ile ilgili hukuktaki dosyaları yakında açıklayacağını ifade eden Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Hukuktaki dosyaları yakında açıklayacağım demenin sebebi de Antalyalılara, kendi suçlarını örtmek için kullanmak isteyip milletvekilliği zırhına girmek isteyenlerin maksadının ne olduğunu göstermek içindir. Bu bilgilendirmeyi yapmam bir siyasi sorumluluğu gereğidir. Eğer hesap vermekten kaçmak için milletvekili olmaya çalışanlar olmasaydı bunu da yapmazdım. Ama yapacağım. Bunların hepsi yargıda. Trilyonlarca lira bu milletin parasını heba ettiği için devletin kurumları tarafından zimmet çıkarılmış kişiler milletvekili olup kurtulacaklarını zannediyorlarsa, kusura bakmasın. Menderes Türel, belediyede görevi devraldığında söyledi, 'İninize kadar kovalayacağım' dedi. Bu benim vatandaşlık görevim"

Başkan Türel'in konuşmasının ardından CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş araya girerek, Türel'in de belediye başkanlığından sonra milletvekili olduğunu hatırlattı. Başkan Menderes Türel ise, hakkındaki uydurma iftira dosyalarının hepsini temizleyip Ankara'ya gittiğini belirterek "hiçbir açık dosya bırakmadım" diye cevapladı.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu oylamasına geçildi ve 2014 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Gizli oylama yöntemiyle yapılan Büyükşehir Belediyesi Encümen seçiminde AK Partili meclis ise Mesut Kocagöz, Bahadır Yantaç, Enver Aputkan, Abdurrahman Yılmaz ve İsmail Afşar yer aldı.

Antalya büyükşehir belediye meclisinde komisyonlar belirlendi. Komisyonlar ve komisyonda yer alan isimler şu şekilde:

Plan Bütçe Komisyonu Seçimi: Bahattin Bayraktar, Mustafa Erkan Aksoy, Halit Çilengir, Halil Karataş, Mustafa Eroğlu, Ruhi Beşiktaş, Süleyman Acar, Cengiz Büyükgebiz ve Ergüven Yılmaz.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Can Kasapoğlu, Esat Göyük, Hasan Ali İrban, Kerim Başkaptan, Cenk Halil Bayaz, Erkan Demirci, Sıtkı Soydal, İrfan Yılmaz, Selçuk Senirli

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Hasan Fevzi Yılmaz, Ali Kurşunlu, Kemal Sarıyıldırım, Ercan Merthatun, Arzu Yıldırım, İsmet Tok, Ertürk Yazar, Mehmet Kılınç

Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Halit Akar, Musa Yücel, Erol Demirhan, Sadullah Bayar, Orhan Avcı, Faik Çıtak, Yusuf Kumbul, Mehmet Balık, Ali Baki Sarıca

Ulaşım Komisyonu: Ercan Ak, Rasim Elçi, Ramazan Etli, Yaşar Sözen, İsmail Tosun, Erol Özkarabekir, Zafer Yörük, Ahmet Can, Zihni Asiltürk

İsim Verme Komisyonu: Yusuf Göven, Hüseyin Torun, İbrahim Köseoğlu, Sami Altun, Emin Çağlar.

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Ali Rıza Zoru, Fırat Demirci, Mehmet Uyar, Arzu Yıldırım, Aslı Bayar Ulukapı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türel'den Sert Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement