Bakan Karaismailoğlu: "Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan Karaismailoğlu: "Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz"

Bakan Karaismailoğlu: "Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz" Başakşehir-Kayaşehir metro hattı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının İBB'den devralarak yapımını üstlendiği...

07.04.2023 16:35  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Karaismailoğlu: "Başakşehir- Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz"

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılıyor

İSTANBUL - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının İBB'den devralarak yapımını üstlendiği Başakşehir-Kayaşehir metro hattındaki çalışmalar tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metro hattının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programla hizmete açılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde yapımı yarım bırakılan Başakşehir-Kayaşehir metro hattı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınmış ve yapımına devam edilmişti. Yapımı tamamlanan hat, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmet vermeye başlayacak. Açılış öncesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi durağında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'daki demiryolu hatları ile ilgili bilgi verdi.

"İstanbul'a yaptığımız demir yolu 318,3 kilometredir"

Bakan Karaismailoğlu, "Yarın açılışını yapacağımız Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın yanı sıra Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören, Bağcılar Kirazlı metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Altunizade-Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hattı ve Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattının metrobüs Zincirlikuyu istasyonu, Yenikapı-Taksim- Hacıosman metrosu Gayrettepe istasyonlarıyla entegre edecek, Gayrettepe son etabı olmak üzere 5 ayrı metro hattında çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2 Ekim 2022'de Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı ve 22 Ocak 2023'te açılışını yaptığımız Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrolarıyla birlikte İstanbul'da yapımını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu 318,3 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380,2 kilometreye yükselecek" şeklinde konuştu.

"Yarın gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm İstanbulluları bekliyoruz"

Konuşmalarına devam eden Karaismailoğlu, "Yerel yönetim görevini yerine getirmezken, bir metro hattını 80 yılda bitirecek bir hızda ilerlerken, Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyuyor ve İstanbul'un eksiklerini tamamlıyoruz. 6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir hattımızda Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir meydan istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon bulunuyor. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek ve tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Şu anki mevcut İBB yönetimi pandemi sürecinde oldukça önemli faydalar sağlayan bu hastanemizin karayolu bağlantısını da yapmamıştı. İstanbullu vatandaşlarımızı mağdur etmemek için karayolu bağlantısını bakanlık olarak biz yaptık. Hattımızın işletmeye alınmasıyla kent merkeziyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım inşa ederken, diğer toplu taşıma modları aracılığıyla entegrasyon sağlayacağız. Metrokent istasyonunda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattının yanı sıra Kayaşehir istasyonunda Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattıyla entegre olacak. Bu entegrasyonla bölgenin havalimanına metro ulaşımı da sağlanacak. Kayaşehir- Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent- Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası seyahat süresi 23 dakika olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Yarın gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: "Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Karaismailoğlu: 'Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızın açılışına tüm İstanbulluları bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement