Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Politika

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

HAK PAR, Adana'da düzenlenen toplantıda bazı belediye başkan adaylarını açıkladı HAK PAR Genel Başkanı Burkay: "Türkiye geçmişte yolsuzlukların yanı sıra darbeler de yaşadı.

25.01.2014 22:04

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Adana'da düzenlenen toplantıda bazı belediye başkan adaylarını açıkladı.

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, aday tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimlere giren 25 partiden biri olduklarını ve diğer partilerden farklı olduklarını anlatmak için yarışa katıldıklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük sorunun "Kürt sorunu" olduğunu ileri süren Burkay, "Bu sorun bedel ödenmesine neden oldu. Bu sorunun çözülmesi için Adem-i Merkeziyetçi bir sistem getirilmeli. Kürt sorunu, eşitlik temelinde çözülür. Bunun yanı sıra Kürtçenin Türkçe gibi resmi dil olmasını savunuyoruz. Anadilde eğitim ilk okuldan üniversiteye kadar olması gerektiğini savunuyoruz" dedi.

Kürtler gibi Alevilerin de nüfusun önemli bir bölümünü oluşturduğunu anlatan Burkay, Alevilerin geçmişe göre daha iyi bir durumda olduklarını ancak tüm haklı taleplerinin yerine getirilmediğini iddia etti.

"Bir yandan yolsuzluklar ve açılan davalar, bir yandan da hükümetin paralel yapı iddiası var" diyen Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte bunun örneklerini çok yaşadık. Ergenekon ve kontrgerilla örgütlenmesi bunlardan başlıcalarıydı. Bunun çözümü demokratikleşmededir. Eğer toplum demokratikse açıksa orada rüşvet de zordur yolsuzluk da zordur ama kapalı toplumlarda bu iş kolaydır. Çünkü olayların üzerine gidemezsiniz meydana çıkaramazsınız. İşte Almanya Cumhurbaşkanı, arkadaşından düşük faizle kredi aldığı için mahkum edildi. Ortada çalma falan yok ama arkadaşına düşük faizle kredi verdiği için mahkum edildi. Türkiye geçmişte yolsuzlukların yanı sıra darbeler de yaşadı. Bunlardan kurtulmak için demokrasinin ipine sarılmak lazım. Türkiye Avrupa Birliği standartlarından demokratikleşirse bunları aşarız."

Konuşmasının arından Burkay, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Arif Sevinç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hüseyin Özdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının Feride Göçmentek, Osmaniye Belediye Başkan adayının Baki Akar olduğunu açıkladı.

Adaylarla birlikte fotoğraf çektiren Burkay, "Bu arkadaşlar  büyük bir ihtimalle seçimi kazanmayabilirler ama alacakları her oy bizim için kazanım olacaktır" dedi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement