2 bin 950 rakımlı Nemrut'ta göçerleri aşıladılar - Son Dakika
Sağlık

2 bin 950 rakımlı Nemrut'ta göçerleri aşıladılar

2 bin 950 rakımlı Nemrut'ta göçerleri aşıladılar Bitlis'te 2 bin 950 rakımlı Nemrut Dağı'na çıkan sağlıkçılar yayladaki göçerleri aşıladı Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni tip korona virüs ile mücadelede fedakarca görev yapan sağlık ekipleri, 2 bin 950 rakımlı Nemrut Dağı'na çıkarak burada...

09.09.2021 23:49  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 bin 950 rakımlı Nemrut'ta göçerleri aşıladılar

Bitlis'te 2 bin 950 rakımlı Nemrut Dağı'na çıkan sağlıkçılar yayladaki göçerleri aşıladı

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni tip korona virüs ile mücadelede fedakarca görev yapan sağlık ekipleri, 2 bin 950 rakımlı Nemrut Dağı'na çıkarak burada çadırlarda kalan göçerlere aşı yaptı.

Bitlis'te de korona virüs salgını ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları, kent ve ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara da aşı hizmeti sunmak için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ekiplerin hummalı çalışmasıyla yüzde 70'e yaklaşan aşı oranının kısa sürede yüzde 75'e çıkarılarak sarı kategoriden mavi kategoriye geçmek hedefleniyor. Ahlat ilçesinde de İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ahlat Devlet Hastanesi ekipleri ilçe merkezi ve köylerdeki evleri tek tek gezerek aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kırsal alanda aşı çalışmalarını yoğunlaştıran Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli aşı ekibi Batman'dan gelerek 2 bin 950 rakımlı Nemrut Dağı'nda hayvancılık yapan göçerleri ziyaret ettikleri çadırlarında aşı yaptı. Aşı olan göçerler ise şehir merkezine uzak bir yaylada hayvancılık yaptıkları için aşı olamadıklarını belirterek, ayaklarına kadar gelip kendilerini çadırlarında aşı yapan sağlık ekiplerine teşekkür etti. Aşı olan göçerlerden Murat Genç, "Biz Batman'dan buraya yaylaya gelmişiz. Göçeriz, hayvancılık yapıyoruz. Yayla yerimiz biraz şehirden uzak olduğu için aşı olmaya gidemiyorduk. Sağ olsunlar sağlık ocağından bizi aşılamaya geldiler. Bizleri ve çocuklarımızı aşıladılar, sağ olsunlar teşekkür ederiz" dedi.

Göçerleri çadırlarında aşılayan Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü aşı ekibinden Meral Özdemir de, il geneli olarak aşılamada yüzde 70'e yaklaştıklarını belirterek hedeflerinin kısa sürede yüzde 75'i bularak 'mavi' kategoride yer almak olduğunu söyledi. Özdemir, "Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ahlat Devlet Hastanesi personelleri olarak son 10 gündür canla başla köy köy, mahalle mahalle, çadır çadır gezerek aşıları yapmaya devam ediyoruz. Bugün 2 bin 950 metre rakımlı yükseklikteki Nemrut Dağı'nın eteğine Batman'da yaşayıp buraya gelen göçerlerimizin yayladaki çadırlarda aşılarını yapmak için geldik. Son 10 gündür yaptığımız çalışmayla maviye giderek yaklaştık. Personel olarak elimizden geleni yapıyoruz, halkımızı da aşıya davet ediyoruz" diye konuştu.

2 bin 950 rakımlı Nemrut\'ta göçerleri aşıladılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık 2 bin 950 rakımlı Nemrut'ta göçerleri aşıladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi
    10:59 Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.


Advertisement