Güzel ve Sağlıklı Bir Gülüş İçin Diş Taşı Temizliğinizi Düzenli Olarak Yaptırın - Son Dakika
Sağlık

Güzel ve Sağlıklı Bir Gülüş İçin Diş Taşı Temizliğinizi Düzenli Olarak Yaptırın

Güzel ve Sağlıklı Bir Gülüş İçin Diş Taşı Temizliğinizi Düzenli Olarak Yaptırın

Sağlıklı dişlere ve güzel bir gülüşe sahip olmanın önemli unsurlarından biri de sağlıklı diş etleridir.

14.02.2014 10:38

Sağlıklı dişlere ve güzel bir gülüşe sahip olmanın önemli unsurlarından biri de sağlıklı diş etleridir. Diş etlerindeki sorunlar giderilmediği takdirde, ağız ve diş sağlığı konusunda daha önemli sorunlarla baş etmek zorunda kalabiliriz.

Diş taşı temizliği yapılmayan dişler zamanla sararıyor, çürüyor ve hatta çekilmesi gerekebiliyor. Daha sağlıklı dişlere ve etkileyici bir gülüşe sahip olmak için, ağız bakımına özen göstermek gerekiyor. Altı ayda bir diş taşı temizliğinin yapılmasının ağız sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Diş taşı nedir ve nasıl oluşur?

Diş taşı; dişler, ağızdaki protezler ve dolgular üzerinde görülen, yüzey üzerine yapışmış olan kitlelerdir. Diş taşı, eğer diş eti cebinin içinde meydana gelmişse, buna subgingival diş taşı adı veriliyor. Ağız ve diş sağlığı bakımının yetersiz olduğu durumlarda, diş üzerinde oluşan bakteri plağı, yaklaşık 14 gün içinde diş taşlarına dönüşüyor.

Temizliği ihmal edilen diş taşları, ileride kötü bir görünüme neden olmasının yanı sıra, diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarını da beraberinde getirebiliyor. Diş taşı oluşumunda, yanlış beslenme de etkin rol oynuyor. Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenme, diş taşı oluşumunu hızlandırıyor.

Diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Özel ultrasonik cihazlar yardımıyla ve yüksek frekansta titreşim vererek diş taşlarının yok edildiğini belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, görüşlerini şu sözlerle sürdürüyor: "Diş eti içinde oluşan subgingival diş taşlarının temizliğinde, detartraj ve diş eti küretajı yapılmaktadır. Diş eti küretajı, diş eti içindeki sağlıksız dokunun alınması işlemidir. Bu işlem, ağız ve diş sağlığı için altı ayda bir yapılmalıdır. Her kişinin diş yapısı ve ağız bakımı ihtiyacı farklı olduğu için, bazı kişilerde bu işlemin daha sık uygulanması gerekebilmektedir. Diş eti seviyesinin üzerinde oluşan diş taşları, diş eti cebinde oluşan diş taşlarına oranla daha hızlı ilerlemektedir. Bu nedenle, daha sık temizlenmesi uygun olacaktır. Detartraj işleminde, ultrasonik cihazlar kullanılarak, diş üzerinde oluşan kalın plak tabakası yok edilmektedir. Kişiler, diş taşlarıyla birlikte estetik kaygılarından da uzaklaşarak, öz güvenli bir gülüşün tadını çıkarabilmektedir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Güzel ve Sağlıklı Bir Gülüş İçin Diş Taşı Temizliğinizi Düzenli Olarak Yaptırın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement