Kung Fu Panda 2 - Son Dakika
Sinema

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Pandanın altın çağı şimdi daha da parlak

13.05.2011 14:39

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?", "Şrek", Oscar ve Altın Küre adayı "Kung Fu Panda"yı sinemaseverlerle buluşturan DreamWorks Animation, erişte dükkânı çalışanından bir kung fu ustasına dönüşen sinema tarihinin en ilginç kahramanlardan birinin son maceralarını beyaz perdeye taşıyor.

"Kung Fu Panda 2"de, sonunda hayallerini süsleyen Ejderha Savaşçısı unvanını alan Po (JACK BLACK), arkadaşları ve kung fu ustası arkadaşlarının (Kaplan (ANGELINA JOLIE): Maymun (JACKIE CHAN): Mantis (SETH ROGEN): Engerek (LUCY LIU): and Turna (DAVID CROSS) ) kurduğu Öfkeli Beşli'yle Barış Vadisi'ni koruyor. Serinin ikinci filminde Po'nun akıl hocası kung fu ustası Şifu'yu yine DUSTIN HOFFMAN ve Po'nun kasabanın en popüler erişte dükkânı sahibi olan babası Bay Ping'i JAMES HONG seslendiriyor.

Po'nun mükemmelliğin peşinden koştuğu yeni hayatı, heybetli ve korkutucu düşman Lord Shen'in (GARY OLDMAN) ortaya çıkışıyla tehlikeye girer. Lord Shen'in planı gizli, durdurulamaz bir silahı kullanarak Çin'i ele geçirmek ve kung fu'yu ortadan kaldırmaktır. Po'nun düşmanını alt edebilmesi için ihtiyacı olan gücü serbest bırakması, bunun için ise geçmişine dönüp gizemli kökeninin sırlarını ortaya çıkarması gerekmektedir.

Filme yeni katılan isimler arasında Lord Shen'in hizmetinde çalışan ve gelecekle ilgili öngörüleriyle kadere şekil veren kâhin Falcı rolünde MİCHELLE YEOH, Shen'in kölesi Kurt Lider rolünde DANNY MCBRIDE ve Usta Fırtına Öküz rolünde DENNIS HAYSBERT bulunuyor. Animasyona sesini veren diğer isimler arasında Usta Timsah'ı seslendiren aksiyon filmlerinin başarılı ismi JEAN-CLAUDE VAN DAMME ve Usta Gürleyen Gergedan'ı seslendiren VICTOR GARBER da yer alıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda JENNIFER YUH NELSON otururken, filmin yapımcılığını yine MELISSA COBB üstleniyor. JONATHAN AIBEL, GLENN BERGER ve SUZANNE BUIRGY'nin ortak yapımcılığını üstlendikleri serinin devam filminin senaryosu JONATHAN AIBEL ve GLENN BERGER'a, müzikler ise HANS ZIMMER ve JOHN POWELL'a ait. Dövüş sahneleri ve hafif derecedeki şiddet unsurları sebebiyle filmin ebeveyn eşliğinde izlenmesi gerekiyor.

PANDANIN ALTIN ÇAĞI ŞİMDİ DAHA DA PARLAK

"Kung Fu Panda 2"nin yönetmeni Jennifer Yuh Nelson'ın serinin ilk filmi "Kung Fu Panda"da üç farklı görevi vardı: baş senarist, aksiyon sahneleri danışmanı ve hayalî sahneler yönetmenliği. Tabii Po bir Ejderha Savaşçısı olma yolunda ilerlerken Nelson da kendi yolunda ilerliyordu.

"Jen en başından beri bu işin içindeydi ve hikâyeye şekil vermemize çok yardımcı oldu. Bu karakterleri ve dünyayı herkesten daha iyi tanıyan bir kişi varsa o da Jen'dir. Bu sebeple 'Kung Fu 2'nin yönetmeni olması zaten kaçınılmazdı" diyor yapımcı Melissa Cobb.

Jennifer Yuh Nelson, "Hong Kong aksiyon filmleriyle büyüdüm ve bu bilgi dağarcığını Kung Fu Panda'nın baş senaristliğine taşıdım. Hepimizin aynı zihniyette olması bana şevk veriyordu ve bu şevkimi filme yansıttım. Bence en önemli noktalardan biri hepimizin artık bu hikâyede deneyim sahibi olması. Kung Fu Panda 2 üzerinde çalışırken paylaştığımız bu deneyim, anlattığımız hikâyeyi ve onu nasıl anlattığımızı şekillendirdi. Amacımız, Kung Fu Panda ve Po'yu bir üst seviyeye taşımaktı" diyor.

Po, giderek daha iyi bir savaşçı olduğu için yeni macerasında da kung fu dünyasının daha derinlerine iniliyor. Nelson bunu şöyle açıklıyor: "Bu filmde dövüş sanatları filmlerinde gördüğümüz detaylar daha çok yer alıyor. Henüz rüştünü yeni ispatlamış bir kahramanın geçmişini sorgulayan ve otoritesine karşı gelme peşinde olan birçok kişi var. Bunun dışında, 'Kung Fu Panda'nın gösterime girdiği günden beri insanların bir türlü cevabını veremedikleri bir soru mevcut. Bu, Po'nun babasının neden bir kaz olduğu sorusu. Zaten bu filmde, Ejderha Savaşçısı Po da sonunda onun biyolojik babası olmadığını anlıyor ve kökenini araştırmaya karar veriyor. Bu araştırmalar sırasında kökenlerinin Lord Shen'inkilerle kesiştiğini öğreniyor. Yani, demek ki bu tavus kuşunun ona meydan okuması bir tesadüf değilmiş, ki bu tür tesadüfler dövüş sanatları filmlerinde sıkça rastlanılan öğelerden biridir. Zaten Po da ancak kendi kökenini keşfedip kim olduğunu öğrendiği zaman Shen'e ve ordusuna karşı gelebiliyor."

Nelson devam ediyor: "İlk filmde kahramanların herhangi bir formda ve bedende olabileceklerini Po, kaderinde yazılı olanı Ejderha Savaşçısı unvanını alarak izleyenlere gösterdi. İkinci filmde ise kaderimizin bizi koruyan insanları ve bize meydan okuyanları hayatımıza sokarak potansiyelimizin farkına vardırdığını ve yaşamımızı yönlendirdiğini öğreniyoruz."

Po'nun hikâyesi DreamWorks Animation'ın 2008 yılının yazında "Kung Fu Panda" filmini tüm dünyada yayınlamasıyla başladı. Hayalperest eriştecinin kung fu'nun yüceliğine karşı duyduğu hayranlık dünya çapında büyük yankı uyandırdı ve izleyiciler Po'nun büyük bir kung fu hayranından kung fu ustasına dönüşme yolculuğunda onu yalnız bırakmadılar. Aksiyon dolu aile komedi filmi, tüm dünyada 633 milyon dolardan fazla hasılat yaptı ve En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar'a aday gösterildi. Aday gösterildiği bir diğer önemli etkinlik olan Annie Ödülleri'den ise 10 ayrı kategoride birincilikle ayrıldı.

Yapımcı Cobb şöyle diyor: "İlk filmde, insanların gelecek yıllarda da aileleriyle birlikte izleyip eğlenebilecekleri bir animasyon yapmayı hedefledik. Hem her dönemde severek izlenecek hem de Kung Fu aksiyon türüne sadık bir film olmasını istedik. İlk filmi çektiğimizde derinliği olan bir karakter ve üzerinde oynama yapamadığımız katmanları olan bir hikâye yarattığımızın farkındaydık. Bu ikinci filmde ise bir kahramanın dönüşümü söz konusu ve bu dosdoğru ya da sıradan bir yoldan gerçekleşmiyor, zamanla gerçekleşiyor. Biz de Po'ya bu yolculuğunda eşlik ediyoruz. Kung Fu Panda 2, ilk hikâyenin doğal bir uzantısı olarak şekillendi."

'Kung Fu Panda'nın senaristleri Jonathan Aibel ve Glenn Berger, Po'nun hikâyesini yazmaya devam edecekleri için çok heyecanlanmışlar. "İlk filmde muhteşem, harika bir ekip işi çıkardık. Diyebilirim ki, ilk filmde çalışan istisnasız herkes, ikinci filmin de parçası olmak istedi. Bu, Hollywood için benzerine pek rastlanmayan bir durumdur. İkinci filmin neredeyse her departmanının başında duran kişi ilk filmde de mutlaka yer almıştı. Po için çalışmaya başlayan kimse onu bırakmak istemedi" sözleriyle yaratıcı ekibin düşünce ve duygularını özetliyor Aibel ve devam ediyor: "İlkinde daha çok, filmin temelini oluşturmak ve karakterleri yaratmak için çalıştık. Şimdi ise içimizdeki yaratıcı enerjiyi serbest bırakıp sınırlarımızı zorladık ve çalışırken ne kadar eğlenebileceğimizi görmek istedik. Tabii bu enerji, ikinci filme daha büyük aksiyon sahneleri, daha derin karakter çalışmaları ve bu büyüleyici dünyaya daha geniş bir bakış açısı sunmak olarak yansıdı."

Serinin her iki filminde de yer alan sanatçılar arasında yapım tasarımcısı Raymond Zibach, karakter animasyon şefi Dan Wagner, editör Clare Knight, sanat yönetmeni Tang Kheng Heng, besteciler John Powell ve Hans Zimmer, animasyon şefi, kung du koreografı ve görsel senaryo tasarımcısı Rodolphe Guenoden ve daha birçok isim bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sinema Kung Fu Panda 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement