28 Yıllık Hasret Sona Erdi - Son Dakika
Spor

28 Yıllık Hasret Sona Erdi

28 Yıllık Hasret Sona Erdi

Davis Kupası ilk turunda Amerika Birleşik Devletleri ile mücadele eden Britanya, 3-1’le seriyi kazanarak 79 yıl sonra rakibi karşısındaki ilk galibiyetini aldı.

26.02.2014 15:18

Wawrinka ve Federer çeyrek finalde

28 yıldır Davis Kupası Dünya Grubu'nda çeyrek finale hasret olan Büyük Britanya, Amerika Birleşik Devletleri'ni geçerek adını son sekize yazdırdı. Andy Murray liderliğindeki Britanya, böylece 1935'ten sonra ilk defa ABD'yi bir eşleşmede mağlup etmeyi başardı.

Beş yıl sonra Dünya Grubu'na dönüş yapan Britanya, Murray'nin Sam Querrey karşısındaki 7-6, 6-7, 6-1 ve 6-3'lük galibiyetiyle çeyrek finalde İtalya ile eşleşti.

Çiftler mücadelesini kaybeden Avrupa temsilcisinde Murray ilk oynadığı tekler maçında da Donald Young'ı mağlup etmişti. Britanya'nın diğer galibiyeti ise James Ward'dan geldi.

İtalya ise hem iki tekler hem de çiftler maçında galibiyeti getiren Fabio Fognini'nin muhteşem performansıyla Arjantin'i 3-1'lik skorla elemeyi başardı.

Son iki yılın şampiyonu turladı

İki yıldır Davis Kupası şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Çek Cumhuriyeti'nde ise üç maçını da kazanarak "hat-trick" yapan isim Tomas Berdych oldu.  Çek Cumhuriyeti, bir üst turda Hollanda'yı 3-2 ile yenen Japonya ile kozlarını paylaşacak.

4-6 Nisan tarihlerinde oynanacak Davis Kupası Dünya Grubu çeyrek finallerinde oluşan eşleşmeler şu şekilde:

Çek Cumhuriyeti – Japonya

Almanya – Fransa

Büyük Britanya – İtalya

Kazakistan – İsviçre

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 28 Yıllık Hasret Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement