Türk Teknik Direktör Taşkın Aksoy, Düsseldorf'ta - Son Dakika
Spor

Türk Teknik Direktör Taşkın Aksoy, Düsseldorf'ta

Türk Teknik Direktör Taşkın Aksoy, Düsseldorf\'ta

Bundesliga 2 ekiplerinden Fortuna Düsseldorf, takımın başına Türk teknik adam Taşkın Aksoy'u getirdi.

23.02.2015 19:01  Güncelleme: 15:16

Almanya İkinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga 2) mücadele eden Fortuna Düsseldorf'un teknik direktörlüğüne Taşkın Aksoy getirildi.

RECK GİTTİ AKSOY GELDİ

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Oliver Reck'ten boşalan teknik direktör koltuğuna, 23 yaş altı takımını çalıştıran Taşkın Aksoy oturacak. 47 yaşındaki Aksoy, çarşamba günü yapılacak antrenmana takımın başında çıkacak.

7.SIRADA

Topladığı 32 puanla ligde 7. sırada bulunan Fortuna Düsseldorf'un sportif direktörü Helmut Schulte, teknik adam değişikliğiyle takıma, sezonun bitmediği mesajını vermek istediklerini belirtti.

23 YAŞ ALTI TAKIMINI ÇALIŞTIRIYORDU

Aksoy, 2003 yılında teknik direktörlük lisansını aldı ve eski takımı Tennis Borussia Berlin'in 17 yaş altı takımının teknik direktörlüğüne başladı. Aksoy, 2009-2010 sezonunda Türkiyemspor Berlin'in, 2012-2013 sezonunda ise Fortuna Düsseldorf 23 Yaş Altı Futbol Takımı'nın başına geçti.

Aksoy, aktif kariyeri sırasında Boluspor, Kocaelispor ve Kayserispor'da forma giymişti.

ARKOÇ, HAMBURG'DA FİNAL OYNADI

Almanya'da bugüne kadar 3 teknik adam çalıştı. Hamburg, 1977-78 sezonunda önceleri Beşiktaş'ta 200'e yakın sayıda maça çıkmış Özcan Arkoç'a takımı emanet etti. Özcan Arkoç, Hamburg ile UEFA Süper Kupası finali oynayarak UEFA finalinde teknik direktörlük yapan ilk Türk teknik adam oldu. Özcan Arkoç Hamburg'tan ayrıldıktan sonra bir dönem Kocaelispor'u da çalıştırmıştı.

MUSTAFA DENİZLİ, AACHEN'İ ÇALIŞTIRDI

1989-90 sezonunda ise o dönem Bundesliga 2'de oynayan Alemannia Aachen, Mustafa Denizli ile anlaştı. Denizli, ilk maçlarda istikrar yakalasa da Alman taraftarlarla sorun yaşayınca takımdan ayrıldı. Denizli'nin ayrılmasından sonra Aachen o sene küme düştü.

TAYFUN KORKUT DEVAM EDİYOR

Bundesliga'da halen görev yapmakta olan Tayfun Korkut 2013 yılının son günlerinde Hannover 96 ile anlaşarak Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik direktör olma başarısını gösterdi. Tayfun Korkut'lu Hannover geçen sezonu 42 puanla 10. sırada bitirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Teknik Direktör Taşkın Aksoy, Düsseldorf'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement