Aysal Geri Adım Attı - Son Dakika
Spor

Aysal Geri Adım Attı

Aysal Geri Adım Attı

Galatasaray'da son günlerde başta Adnan Öztürk olmak üzere bazı yöneticilerin Türk Telekom Arena'nın Beşiktaş'a verilmesi karşılığında siyah-beyazlıların Euroleague hakkının alınması yönündeki yaklaşımı, gelen tepkiler üzerine rafa kaldırıldı.

24.06.2012 10:09

Galatasaray'da son günlerde başta Adnan Öztürk olmak üzere bazı yöneticilerin Türk Telekom Arena'nın Beşiktaş'a verilmesi karşılığında siyah-beyazlıların Euroleague hakkının alınması yönündeki yaklaşımı, gelen tepkiler üzerine rafa kaldırıldı. Milliyet'in manşete taşıdığı haberin Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray camiasında da ciddi sıkıntı yaratması üzerine sarı-kırmızılı yönetim böyle bir düşüncenin olmadığını açıklamak zorunda kaldı. Başkan Ünal Aysal'ın sabahın erken saatlerinde Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ü arayarak, haberdeki detayları sorduğu ve böyle bir planlamanın söz konusu olamayacağı yönündeki bir açıklamanın acilen siteye konulmasını istediği öğrenildi. Başkan Yardımcısı Öztürk'ün ise böyle bir düşüncenin Beşiktaş tarafında rahatsızlık yaratacağını kabul ettiği ancak stat konusundaki duruşunda hiçbir değişiklik olmayacağını belirttiği kaydedildi. Diğer taraftan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın TT Arena'nın 1 yıllığına Beşiktaş'a verilmesi için Salı günü düzenleyeceği toplantıya Başkan Ünal Aysal, Adnan Öztürk'ün de katılmasını istedi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da yer alacağı zirvede sarı-kırmızılıların TT Arena'nın siyah-beyazlılara verilmesine yine karşı çıkacağı belirtildi. Bakan Kılıç'ın ısrarcı olması durumunda ise konunun genel kurula taşınması için izin isteneceği bildirildi. Milliyet'in manşete taşıdığı TT Arena haberi Galatasaray ile Beşiktaş arasında ciddi bir sıkıntıya yol açtı... 'Buna inanmak istemiyoruz'

Galatasaray'da gündeme gelen TT Arena karşılığında Euroleague hakkının istenmesi düşüncesi Beşiktaş camiasına bomba gibi düştü. Beşiktaş Basketbol Şubesi Başkanı Abdullah Sözer ile eski başkan Şeref Yalçın, Galatasaray'ın böyle bir niyet içerisinde olmasına büyük tepki gösterdi. Sözer, "Kimse bize böyle bir teklifle gelemez. Ben Galatasaraylı yöneticilerin bu tür bir düşünceyi kendi aralarında bile sohbet anında söylediklerine inanmak istemiyorum. Gerçekten böyle bir düşünceleri varsa biz de tavrımızı ona göre belirleriz" ifadelerini kullandı. Yönetimde olmamasına rağmen Beşiktaş Yönetimi ile uyum içerisinde çalışarak kazanılan üç kupada emekleri olan eski şube başkanı Şeref Yalçın ise "Ben hiçbir Galatasaraylı yöneticinin, bir Beşiktaşlı yöneticinin karşısına geçip de böyle bir teklif sunacağına inanmıyorum. Eğer böyle bir teklif gelirse o Beşiktaşlı yöneticinin de tepkisinin çok sert olacağına adım gibi eminim. Bu kabul edilemez bir düşünce. Düşünülmesi bile çok ayıp. Bütün camianın emeklerinden bahsediyoruz. Başarılar parayla satın alınamaz" diye konuştu. 'BEŞİKTAŞ FAZLA ISRARCI OLMASIN'

Antalya'da Galatasaray Derneği'nin düzenlediği "Şampiyonluk Gecesi"ne katılan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş'ın Arena'yı kullanmak istemesi konusunda "Kurmuş olduğumuz düzenin zarar görmemesi için Beşiktaş'ın bu konuda fazla ısrarcı olmayacağını tahmin ediyorum" dedi. Aysal, "Beşiktaş dost bir kulüp. Birbirimizi üzecek, yoracak, incitecek hiçbir şey yapmayız. Galatasaray'ın şu anda Arena'dan kaynaklanan bir sürü sorunu ve eksiklikleri var. Bunların tamamlanması gerekiyor. Israrlar devam ederse yönetim olarak bunu genel kurula sunarız" diye konuştu. Galatasaray'ın gücünü artırdıkça hedeflerini büyütmesi gerektiğini belirten Aysal, "Galatasaray diğer kulüpler gibi gücünü hiçbir organizasyondan ve suni güçten almamaktadır. Gücünü kendisinden alır" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya katılımına onay çıkması konusunda ise Başkan Aysal, "Önemli olan Galatasaray'ın zarar görmeyeceği bir çözümdü. Herhalde böyle bir çözüm bulundu ki, Fenerbahçe de böylece ait olduğu yere dönüyor" yorumunu yaptı. Aysal bir oyuncunun transferinin Temmuz ayına sarkabileceğini de dile getirdi. Saracoğlu gündemde!

Galatasaray Yönetimi'nin TT Arena konusunda Beşiktaş'a sürekli problem çıkarması nedeniyle bazı yöneticilerin, yeni sezon maçlarının Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamasını istedikleri iddia edildi. Göreve geldikleri günden beri sarı - kırmızılı yönetimle sürekli aralarının açılması nedeniyle iki camianın gittikçe kutuplaştığını dile getiren bazı yöneticiler, Fenerbahçe Yönetimi'nin stat konusunda daha önce verdikleri desteği hatırlatarak, Şükrü Saracoğlu seçeneğini yarınki yönetim kurulu toplantısında gündeme getirecek. Bu konuda Başkan Fikret Orman'ı ikna etmeye çalışacak olan TT Arena'yı istemeyen yöneticiler, gerekirse İnönü Stadı'nı tamamen yıkmadan tribün tribün yapmayı da önerecekleri bildirildi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Aysal Geri Adım Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement