Beşiktaş Öldü Öldü Dirildi! - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Öldü Öldü Dirildi!

Beşiktaş Öldü Öldü Dirildi!

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 2.

22.12.2010 20:00

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 2. hafta maçında Beşiktaş cezası nedeni ile tarafsız ve seyircisiz maçta Mardan Antalyaspor Stadı'nda Konya Torku Şekerspor ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş maçı 3-2 kazanırken; son 15 dakikada adeta öldü öldü dirildi.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Mehmet Aurelio, 45. dakikada Guti Hernandez ve 60. dakikada Michael Finak kaydetti. Konya Torku şekerspor'un golleri 75. dakikada İsmail Köybaşı (kendi kalesine) ve 82. dakikada Yusuf Akyel'den geldi.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş grupta puanını 3 yaparken; Konya Torku Şekerspor da 3 puanda kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nda bir sonraki hafta maçında Beşiktaş, Manisaspor deplasmanına konuk olurken; Konya Torku Şekerspor evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ CEZASINI TAMAMLADI!

Beşiktaş, Bursaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 2 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını, Konya Torku Şekerspor ile Antalya'da yaptığı Ziraat Türkiye Kupası maçında tamamladı.

Beşiktaş, daha önce de Gaziantepspor ile Spor Toto Süper Lig'de yaptığı maçı yine Antalya'da seyircisiz oynamıştı.

Mardan Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Konya Torku Şekerspor maçını izlemeye, Beşiktaş yönetiminden sadece Fahrettin Cüroğlu, Ahmet Akpınar ve Doğan Küçükemre geldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, genç oyuncu Furkan Şeker'i ilk kez 11'e alırken, bir diğer genç oyuncu Atınç Nukan'ı da 16 kişilik maç kadrosuna dahil etti.

POZİSYON VAR, GOL YOK!

Beşiktaş, Mardan Stadı'nda Konya Torku Şekerspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına etkili başladı. Guti ve Quaresma gibi yıldız oyuncularının hücumda etkisini fazlasıyla gösterdiği maçta siyah-beyazlılar ilk dakikalarda Nobre ve Ali Kuçik ikilisiyle önemli pozisyonlara da girdi.

CAFERCAN SAVUNMAYI DAĞITTI

Güçlü rakibi Beşiktaş'ın atakları sırasında yarı sahasında daha fazla adamla kalan Konya Torku Şekerspor, kontarataklar ve duran toplarla ciddi fırsatlar bulmasıan rağmen gole ulaşamadı. Özellikle Galatasaray alt yapısından çıkan ve şu an Konya Torku Şekerspor'da oynayan Cafercan Aksu'nun hücumda yaptığı işler Beşiktaş savunmasını oldukça zor duruma düşürdü.

AURELİO'DAN KAFA GOLÜ

Konya Torku Şekerspor'un baskılı olduğu dakikalarda kalesinde oldukça ciddi açıklar veren Beşiktaş, geliştirdiği ataklarda da rakibine aynı şekilde karşılık verdi. Karşılaşmanın 10. dakikasında kullanılan paslaşarak kullanılan kornerin ardından Tabata'nın ortasında Mehmet Aurelio ceza sahasında kafayla topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı.

TABATA, QUARESMA VE GUTİ ÜÇGENİ!

Beşiktaş ilk golden sonra Tabata, Quaresma ve Guti üçlüsünün oyundaki ağırlıyla rakip kalede pozisyonlar bulmaya devam etti. Topun kontrolünü tamamiyle eline alan siyah-beyazlı ekip, kalesinde pozisyonlar vermeye devam etsede, ilk yarının son dakikasında ikinci golü de buldu. Tabata'nın sol kanada attığı uzun pasta, Quaresma sol kanattan ceza sahasına girdi. Kaleci Melih'den sıyrılmasına rağmen Portekizli futbolcu topu kaleye atmak yerine Guti'nin önüne çıkardı. İspanyol Guti de gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımının soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitmesini sağladı.

DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLAYAN İKİNCİ YARI

İkinci yarı başlarken, iki takım sahaya oyuncu değişiklikleriyle çıktı. Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez ve Tabata oyundan alınırken; yerlerine ise İsmail ile Fink girdi. Konya Torku şekerspor'da ise Anıl'ın yerine Kadir oyuna dahil oldu.

QUARESMA'DAN HARİKA PAS!

Beşiktaş iki farklı üstünün durumda olmanın avantajıyla başladığı ikinci 45 dakikada, daha da rahat bir oyun ortaya koydu. İstediği gibi top yapan siyah-beyazılarda Guti ve Quaresma'nın hem pasları hem de attığı çalımlar maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın 60. dakikasında Quaresma'nın attığı şık bir pasta ceza sahası içinde Aurelio topu Fink'in önüne indirdi. Oyuna ikinci yarı dahil olan Alman futbolcu boş kaleye topu gönderirken; iki defansif orta saha oyuncusunun golün altına imza atması maçın ilginç anlarından biri oldu.

RAHATLIK AZ DAHA PAHALIYA MAL OLACAKTI!

Beşiktaş rahat tempoda götürdüğü maçta üç farklı üstünlüğü de bulurken; 75. dakikadan sonra bu rahatlık siyah-beyazlı takım için pahalıya mal olacaktı. Bu dakikada sol kanattan yapılan ortada İsmail, Hakan'dan önce topa dokunarak, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi.

Konya Torku Şekerspor, Beşiktaş'ın rahatlığını kullanarak oyunda biraz daha etkili olmaya başladı. İlk golü bulan konuk ekip biraz daha cesaretlendi ve daha fazla rakip kaleye gitmeye başladı. Mücadelenin 82. dakikasında da aradaki farkı bire indiren gol geldi. Kaleye 30 metre uzaklıktan harika bir şut çıkartan Yusuf Akyel'in bu topu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu.

Beklemediği bir şekilde kalesinde iki gol gören Beşiktaş, maçın geri kalan bölümünde savunmada çok adamla kalarak 3 puanı korumaya çalıştı. Bu düşüncesinde başarılı olan siyah-beyazlılar, 90 dakikanın son düdüğü çaldığında hem ilk galibiyetine, hem de ilk 3 puanına ulaşmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Bu dakikada Tabata'ın ortasına iyi yükselen Aurelio'nun kafa vuruşunda top direğin içine vurduktan sonra çizgi üzerine düştü. Yerden yükselen topu Konya Torku Şekerspor defansı çıkardı. Ancak, yardımcısının topun çizgiyi geçtiği uyarısı üzerine orta hakem Hakan Özkan, pozisyonu gol olarak değerlendirdi: 1-0.

14. dakikada Cafercan, Beşiktaş ceza alanı dışından kalecinin çıktığını görünce aşırtma bir vuruş yaptı. Kaleci Cenk son anda parmak ucuyla dokunarak topun kaleye gitmesini önledi.

27. dakikada Konya Torku Şekerspor'un Beşiktaş ceza alanı dışında kazandığı serbest vuruşu Cafercan kullandı. Cafercan'ın sert vuruşunda topa kaleci Cenk güçlükle sahip oldu.

37. dakikada Konya Torku Şekerspor'dan Hasan, Beşiktaş ceza alanının solundan topu kale önüne gönderdi. Cafercan'ın vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

40. dakikada Beşiktaş ikinci golüne Guti ile kavuştu. Bu dakikada Konya Torku Şekerspor cezalanına topla dalan Quaresma, iki kişiyi çalımlayarak topu boş durumdaki Guti ile buluşturdu. Guti kale önünde düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Öldü Öldü Dirildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement