Dünya Galatasaraylı Almazbekov'un Bu Hareketini Konuştu! - Son Dakika
Spor

Dünya Galatasaraylı Almazbekov'un Bu Hareketini Konuştu!

Galatasaray U14 takımı kaptanı Beknaz Almazbekov hakemin verdiği tartışmalı penaltı kararı sonrasında penaltı vuruşunu dışarıya göndermişti. Belçika basını ise yılın fair play ödülünün Almazbekov'a verileceğini iddia etti.

27.03.2019 14:30

Galatasaray U14 takımı kaptanı Beknaz Almazbekov'un fair play örneği dünya basınında manşetlere taşındı. Belçika'da yılın fair play ödülünün genç futbolcuya verileceği iddia edildi.

U14 Ligi 25. hafta maçında Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde karşılaştığı İstanbulspor'u Beknaz Almazbekov ve Baran Demiroğlu'nun golleri ile 2-0 mağlup etti.

Maçın önüne geçen olay ise 14 yaşındaki Kırgızistanlı Beknaz Almazbekov'in centilmenlik gereği penaltı atışını dışarı göndermesi oldu.

HAKEM PENALTI KARARINDAN VAZGEÇMEDİ

Mücadelenin ikinci yarısında yaşanan bir pozisyonda sarı-kırmızılı futbolculardan Beknaz ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Tuğçe Duman, penaltı kararı verdi. Beknaz ise hakeme bir müdahalenin olmadığını ve penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi. Ancak hakem yine de penaltı kararından vazgeçmedi.

DIŞ BASINDA MANŞETLERDE

Topu beyaz noktaya diken Beknaz müthiş bir centilmenlik örneği göstererek atışı dışarıya yaptı. Takım arkadaşları ve rakip bu hareketinden dolayı genç futbolcuyu tebrik etti. Hocasının da kutladığı ve Galatasaray Kongresi'nde Başkan Mustafa Cengiz'in gündeme getirdiği o hareket Avrupa basınında da manşetlere çıktı.

Dünya Galatasaraylı Almazbekov'un Bu Hareketini Konuştu!

THE GUARDIAN BÖYLE VERDİ

İngilizlerin ünlü The Guardian gazetesi "Fair Play: Galatasaray'ın genç yıldızı penaltıyı bilerek kaçırdı" başlığıyla verdi. Bir çok ülkede gazetelerin övgüler yağdırdığı o hareket için en çarpıcı iddia Belçika'dan geldi. Haksız penaltıyı dışarıya attığını yazan Belçika basını yılın fair play ödülünün Beknaz Almazbekov'a verileceğini yazdı.

Öte yandan İngilizlerin efsane futbolcusu Gary Lineker de Twitter hesabından pozisyonun videosunu paylaşarak alkış emojisi koydu.

##11880211#

Dünya Galatasaraylı Almazbekov\'un Bu Hareketini Konuştu!

Son Dakika Spor Dünya Galatasaraylı Almazbekov'un Bu Hareketini Konuştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Mmleketim: Disipline verilmesi lazim ne ödülü. Uyduruk haber yapmayin. 3 13 Yanıtla
  • Futbol Kardeşliktir: Ekrem İMAMOĞLU varsa futbolda ve İstanbul şehrimizde huzur var... 4 5 Yanıtla
  • Y Y: Offff baydı ya yeter kaç gündür 3 6 Yanıtla
  • xxx: Aslan PARÇASI 3 0 Yanıtla
  • MEHMET 9142: HAKEM ACEMİ ,ÇOK BELLİ 2 1 Yanıtla
  • fatih44: Yok canım Evren konuşuyo... Biz valla işyerindeyiz akşam nası olur da eve gideriz diye konuşuyoz be 3 0 Yanıtla
  • ?: Asıl konuşulması gereken hakem böyle penaltı mı olur 1 0 Yanıtla
  • spor yazarı: 15milyon euro bir oyuncu kesinlikle değil, hemen satın, oynadığı futbol 23milyon ya eder ya etmez, yalnız çok abartmışlar bunu, 0 1 Yanıtla

Advertisement