Dünya Yarı Maraton Şampiyonası - - Son Dakika
Spor

Dünya Yarı Maraton Şampiyonası -

Dünya Yarı Maraton Şampiyonası -

Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda kadınlarda ilk 3 sırayı Kenyalı atletler aldı.

30.03.2014 02:05

Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda kadınlarda ilk 3 sırayı Kenyalı atletler aldı. Erkeklerde ise birinciliği Kenya, ikinciliği Eritre ve üçüncülüğü Etiyopyalı sporcular kazandı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu Derneği tarafından Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen ve 56 ülkeden sporcuların katıldığı maratonda profesyonel sporcuların yanı sıra çok sayıda ülkeden yaklaşık 30 bin kişi de tarihi kentteki güzel havadan yararlanarak koştu.

Parlamento binasının bulunduğu Christiansborg Sarayı önünde yapılan yarı maratonda Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt kadın, Prens Henrik ise erkek atletlerin startını verdi.

Atletler, tarihi Kopenhag kentinin Österbro, Parken Stadı, Nörrebro, Vesterbrogade, Frederiksberg semtlerinden geçen güzergahı izleyerek tekrar Christiansborg Sarayı önündeki bitiş noktasına ulaştılar.

Yarışmada erkekler branşında Kenyalı Geoffrey Kipsang Kamworor birinci, Eritreli Samuel Tsegay ikinci ve Etiyopyalı Guye Adola üçüncü oldu. Kadınlarda ise ilk üç Kenyalı atletler Gladys Cherono, Mary Wacera Ngugi ve Selly Chepyego Kaptich'den oluştu.

-Türk takımı ilk kez dünya yarı maratonuna katıldı

Yarı maratona ilk kez katılan 3'ü bayan 8 sporcudan oluşan milli takım ise hem erkekler hem de kadınlarda genel klasmanda 13. olmayı başardı. Türk takımından Polat Arıkan, 113 sporcu arasında 16. olmayı başararak altın etiketli atlet kategorisine girmiş oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilisi Ahmet Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihte ilk defa takım olarak dünya yarı maratonuna katıldıklarını ve ilk 20'ye girdiklerini belirterek, sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

Yarışmada beklentilerinin gerçekleştiğini belirten Altun, şunları kaydetti:

"İlk 10-15'te olan sporcuların neredeyse hepsi Afrikalı. Rusya ve Almanya gibi ülkeler bizim aksimize buraya bir takım çıkaramadı. Bütün sporcularımız yarışmalarını tamamladı. Erkeklerde ve bayanlarda 13. olduk. Erkeklerde Polat Arıkan ilk kez katıldığı bir yarı maratonda 16. olarak büyük başarı elde etti."

Kopenhag'da atletizm açısından çok güzel bir ortam bulduklarını aktaran Altun, Türkiye'de maratona ilginin az olmasından yakındı. Altun, 12-17 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak Avrupa Maraton Kupası'na da takım olarak katılacaklarını ve o o turnuvadan da derece beklediklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Yarı Maraton Şampiyonası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement