Erdener: "Mersin, İstanbul 2020 İçin Mükemmel Bir Model" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erdener: "Mersin, İstanbul 2020 İçin Mükemmel Bir Model"

Erdener: "Mersin, İstanbul 2020 İçin Mükemmel Bir Model"
27.06.2013 10:58

95,000 sporseverin canlı olarak izlediği Akdeniz Oyunları'nın yarısı geride kalırken, atletizm müsabakaları bugün başlıyor.

95,000 sporseverin canlı olarak izlediği Akdeniz Oyunları'nın yarısı geride kalırken, atletizm müsabakaları bugün başlıyor.

İstanbul 2020'nin, 2020 yılında Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için teknik anlamda kusursuz bir altyapı sağlama ve Olimpik Hareket'in değerlerini yeni bir seyirci kitlesiyle buluşturma sözü, Mersin'in başarıyla ev sahipliği yaptığı 2013 Akdeniz Oyunları ile desteklendi.

İstanbul 2020'nin tesis inşaatlarından sorumlu kuruluşu TOKİ, Mersin Oyunları'nın altyapısını zamanında teslim ederek bu alandaki yeterliliğini ve bütçesini de kanıtlamış oldu. TOKİ, normal şartlar altında 6 yıl sürecek olan hazırlık süresini 18 aya sığdırdı. Organizatörler, Oyunlar'a yönelik heyecanı bölge ve kıtaya yayarak şimdiye kadar oynanan 28 etkinliği 100,000 kişinin canlı olarak izlemesini sağladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Profesör Uğur Erdener, yaptığı konuşmada şu ifadelere kullandı:

"Mersin 2013'ün, Akdeniz Oyunları'nı kısa sürede böylesine güçlü bir şekilde düzenlemesi, buradaki sporseverlerin ve sporcuların yanı sıra medyanın ve Olimpiyat Ailesi'nin de takdirini toplamıştır."

"Ancak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın liderliğindeki Organizasyon Komitesi'nin başarısı yalnızca buradaki inşaat çalışmalarından ibaret değil. Akdeniz Oyunları'nın insanlara tanıtılması için doğal olarak çok az bir süre vardı fakat bütün stadyumların, Türk yabancı sporcu ayırt etmeksizin tüm sporcuları izlemeye gelen sporseverlerle dolup taştığına tanık oldum.

Buradaki sporcular, en iyi performanslarını gösterebilecekleri, en modern şekilde tasarlanmış spor tesislerinden yararlanabilecek ve bu performanslarıyla tüm sporseverlere unutamayacakları anlar yaşatacaklardır.

Önceki Oyunlar ile karşılaştırıldığında, Türk Hükümeti Akdeniz Oyunları'na çok önemli bir bütçe ayırmıştır; bu da Türkiye'nin, üst düzey spor etkinlikleri ile Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma konusuna ne denli önem verdiğinin bir göstergesidir. Mersin, İstanbul 2020 için kusursuz bir model olacaktır."

Mersin 2013 Organizasyon Komitesi, Oyunlar'dan hemen önce bilet fiyatlarında indirime giderek olabildiğince çok sayıda sporsevere, şehrin yeni spor tesislerini görme ve spor vizyonuyla tanışma fırsatı sunmuştur. Oyunların ilk altı günü, bunun ne kadar doğru bir hamle olduğunu göstermiştir. Açılış Seremonisini 25,000 kişi izlerken, basketbol ve voleybol gibi müsabakaların oynandığı stadyumlar dolup taştı. Bugün, atletizm müsabakaları 3,000 kişi kapasiteli Atletizm Kompleksi'nde başlayacak ve Oyunların sona ermesine bir gün kala, Cumartesi tamamlanacak.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör Vekili Muhammed Adak, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Sporseverlerin Akdeniz Oyunları'na olan ilgisi çok yoğun. Organizasyon Komitesi olarak bu durumdan çok memnunuz."

"Bilet fiyatlarını düşürdük, çünkü burada yapılan tesislere ciddi bir yatırım yapıldı, dolayısıyla şehrin gençlerini spora teşvik etmek ve insanların burada yapılanları görmelerini istedik."

"Burada düzenlediğimiz Akdeniz Oyunları, Olimpizm ile iç içedir ve Akdeniz insanlarıyla spor vizyonunu paylaşmayı hedeflemektedir." Son teknolojiyi kullandığımız son derece nitelikli spor tesisleri, şehre uzun yıllar boyunca hizmet verecek - örneğin, Sporcu Köyü, Oyunlar'dan sonra 3,500 kişi kapasiteli bir öğrenci yurduna dönüştürülecek." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Erdener: 'Mersin, İstanbul 2020 İçin Mükemmel Bir Model' - Son Dakika


Advertisement