Yıldırım'dan Aydınlar'a: Hep Boş Konuşuyorsun - Son Dakika
Spor

Yıldırım'dan Aydınlar'a: Hep Boş Konuşuyorsun

Yıldırım\'dan Aydınlar\'a: Hep Boş Konuşuyorsun

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmada Mehmet Ali Aydınlar'a yüklenerek "Net bir şey söyle. Hep boş konuşuyorsun" dedi.

02.11.2013 07:23  Güncelleme: 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının ilk günü sona erdi. Başkan adayları birbirlerine yüklenirken Aziz Yıldırım adeta esti gürledi. Adaylığını açıklayan Hulusi Belgü ihraç kararı kaldırılmadığı için resmi aday olamadı. Aydınlar ise konuşmasını yaptıktan sonra Aziz Yıldırım'ı dinlemeden salonu terk etti.

O KUPA DA SALONDA

Sabah saatlerinde spor salonuna gelen kongre üyeleri, kartlarını göstererek salona geçti. Sandıkların konulduğu bölümün yan tarafına ise Aziz Yıldırım döneminde kazanılan kupalar konuldu.

TOMALAR VE KORUMALAR DİKKAT ÇEKTİ

Bu arada, polisin spor salonunda yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Salon çevresindeki toplumsal müdahale araçlarının (TOMA) bulunması dikkatlerden kaçmadı. Kongre için yaklaşık 1000 polisin görev aldığı belirtildi. Kongreyi takip etmek için ise 300 yakın basın mensubunun akredite olduğu ifade edildi. Başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar, salona 15 korumayla giriş yaptı.

YILDIRIM LEHİNE TEZAHÜRATLAR

Başkan Aziz Yıldırım, salona girince üyelerin büyük bir kısmı ayağa kalkıp Yıldırım'ı alkışladı. Bugün 61. yaşını kutlayan Aziz Yıldırım için bazı üyeler, "Doğum günün kutlu olsun Başkan" diye tezahürat yaptı.

KONGREDE YILMAZ ÖZDİL YAZISI DAĞITILDI

Kongreye gelenlere salona girişte Aziz Yıldırım döneminde yapılan tesisler, alınan sportif başarılar ve ekonomik atılımların yer aldığı kitapçığın yanı sıra, gazeteci Yılmaz Özdil'in "Fenerbahçeli olsam" başlıklı yazısı dağıtıldı.

Yıldırım'dan Aydınlar'a: Hep Boş Konuşuyorsun

ALİ ŞEN: BİZİ KİMSE YIKAMAZ

Kongrede söz alıp kürsüye çıkan Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen de bir konuşma yaptı. Şen, "Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum. Bütün gündem Fenerbahçe. Her yerde bizim kulübümüzün kongre yaptığı 75 milyona iletiyorlar. Ne kadar büyük bir kulübüz ki bir genel başkan 1-2 TV verirken Ali Koç konuşuyor, Aziz Yıldırım konuşuyor, Mehmet Ali Aydınlar konuşuyor... Her yerde yayınlanıyor. Bütün başkanlar, yöneticiler, emek sarfedenler kulübü öyle bir noktaya getirmiş ki Fenerbahçe ile yatıp kalkan insanlar dolu. Ne mutlu ki böyle bir birlik beraberliğe sahibiz. Bizi hiç kimse yıkamaz. Bundan gurur duyuyorum. Saray gibi bir yerde kongre yapıyoruz. Tüylerim diken diken oldu. İlk yeşil saha yapan kulüptük. Hizmetler saymakla bitmez. Aziz Yıldırım'ın yaptıklarını saymakla bitmez. Bütün adaylar daha iyi duruma getirmek için burada. Bu Fenerbahçe aşkıdır. Evinde oturmak, keyif yapmak dünyanın en kolay işi. Ama öyle değil, kulübü yükseltmek için çalışıyorlar. Herkese teker teker teşekkür ediyorum. Yeni jenerasyonu görüyorum. Geleceğimizin ne kadar daha büyüyeceğini görüyorum. Gelecekten kesin eminim. Eskiden 3-4 saat divan başkanı seçimi olurdu. Bir kelime ile seçildi bugün. " ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN BORCU AÇIKLANDI

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Tahir Perek, denetim kurulu raporunun okunmasının ardından kürsüye gelerek, kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 

Perek, son zamanlarda kulübün borçları hakkında çok çelişkili ve yüksek rakamlardan bahsedildiğini, gerçek borcun bahsedilen rakamlar gibi olmadığını söyledi. Fenerbahçe'nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 165 milyon lira, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulübün borcunun 562 milyon lira olduğunu kaydeden Tahir Perek, "Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır" diye konuştu. 

Perek, uzun vadeli borçlardaki yaklaşık 340 milyon bedelin borçla alakası olmadığını ileri sürerek, "Migros tribün, ÜLKER de Arena yapmış, bunları bize fatura ediyor. Bu para ödenecek değildir. Nasıl kapanacak. Migros tribünü Migros'a ve Arena'yı da ÜLKER'e kiralamış durumdayız. Kira gelirlerini bu borçlardan tenzil ediliyor" diye konuştu. Kulübün, Fenerbahçe Futbol AŞ'ye borcunun 204 milyon lira olduğunu aktaran Perek, bu borcun karşılığında değeri yaklaşık 300 milyon lira olan Fenerium'un hisselerini devretmeyi düşündüklerini ifade etti. Tahir Perek, maddi duran varlıkların ise 756 milyon lira olduğunu kaydetti.

KÖTÜ ŞÖHRET SAHİBİ DEĞİLLER

Fenerbahçe Kongresi'nde Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Eklşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun "Kötü şöhret sahibi" olmadıkları oy birliğiyle kabul edildi. Bu 3 oylamanın ardından salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Üyeler kısa bir süre tazahuratta bulundu.

HULUSİ BELGÜ YARIŞA GİREMİYOR

Fenerbahçe Kulübü Başkan adaylarından Hulusi Belgü hakkındaki geçici ihraç kararının kaldırılması talebi reddedildi. Bu kararın ardından Hulusi Belgü başkanlık yarışına giremeyecek denildi ancak tekrar oylama yapıldı. Bu oylama sonucunda Belgü'nün ihraç kararı ikinci kez reddedildi. Böylece Hulusi Belgü yarın yapılacak başkanlık seçiminde yer alamayacak.

AYDINLAR ÖNCE KONUŞTU SONRA SALONU TERK ETTİ

Kürsüye konuşmak için gelen Mehmet Ali Aydınlar üyeleri selamladıktan sonra Aziz Yıldırım'ın doğum gününü kutladı. Aydınlar, "2010-2011 futbol sezonu kupası Fenerbahçe'nin. Bu kupa Anayasa teminatındadır. ve kimse alamaz. Son iki gündür sorulan bir soruyu cevaplıyayım önce. Bu kupa kesinlikle Fenerbahçe'nindir. Atatürk'ün kulübü Fenerbahçe'ye maddi ve manevi olarak tarihinin en parlak dönemini yaşatacağımıza, Bu kulübün tüm bileşenlerini kucaklayarak bütün unsurlarını geleceğe taşıyacağımıza,  Fenerbahçe Spor Kulübü'nü Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden biri yapacağımıza, Çocuklarımızın gurur duyacağı çok büyük bir Fenerbahçe'yi yaratacağımıza ant içerim" dedi. Aydınlar, Aziz Yıldırım'ın doğumgününü kutlayarak başladığı kısa konuşmasının ardından, Yıldırım'ın konuşmasını beklemeden salondan ayrıldı.

AZİZ YILDIRIM: HANGİ PARAYLA FEENRABHÇE'Yİ 5 YILDIZLI KULÜP YAPACAKSIN

Konuşacağım ama Mehmet Ali Aydınlar gitti. Ben şimdi kime soracağım? Fenerbahçe'nin borcu 500 milyonun üzerinde çıkarsa farkı ben ödeyeceğim. Ama Aydınlar da borç dediği gibi çıkmazsa aradaki farkı ödesin. UEFA yetkilileri bize 'Sizi Şampiyonlar Ligi'nde TFF göndermedi, yoksa biz sizi alırdık' dediler. Fenerbahçe'yi 5 yıldızlı kulüp yapacağım diyor. Neyle yapacaksın kardeşim hangi parayla yapacaksın. Gel bu salonun 2 katını yapacağım de. Net bir şey söyle. Hep boş konuşuyorsun.  Recep Özcan davasını çekmek için benden birileri vasıtasıyla 3 milyon Dolar istedi. Bilin bunları. Bilin. Recep Özcan diye birine Fenerbahçe'yi mahkemelere düşürttürüyorlar. Bu yapılır mı Fenerbahçe'ye? Bunlar rezil. Fenerbahçe bugün yeniden doğuyor. Bugün buradan yeniden doğuyoruz.Daha ilk gün söyledik. Mahkemelerde söyledik. Silivri'de söyledik. Metris'te söyledik. 

AZİZ YILDIRIM'DAN AYSAL'A GÖNDERME

Galatasaray Başkanı 'İyi bir Fenerbahçe Başkanı seçilirse maça gelirim' dedi. Bahsettiği kişi Mehmet Ali Aydınlar. Bekleme, başkan olarak gelemeyecek. Ancak Protokol'de oturur. Mehmet Ali Bey iyi insan. Ama çevresindeki Galatasaraylılar yüzünden hatalı kararlar verdi. Çevresinde Fenerbahçeliler olsaydı, böyle olmazdı.

AZİZ YILDIRIM: İSTEDİĞİNİZ ADAYA OY VERİN AMA FENERBAHÇE'YE SAHİP ÇIKIN

"2002'de Washington'u almaya Sadettin Saran ile birlikte Brezilya'ya gittik. Daha önce de Simao'yı aldık. 500 bin dolara alacağız. Sonra fiyatı 1.5 milyon dolara çıktı. O zaman acemiyiz. Gazetelerde çıktığı için almak zorunda kaldık. İşin gerçek yüzünü anlatınca kalan 1 milyon doları ödemedik. Paranın hesabını sormaya gittik. Sadettin Bey 'Başkan bırak bizi burada döverler' dedi. Ben ondan korkuyormuşum ya! Boyu uzun diye böyle söylüyor herhalde. Transferde Fenerbahçe'nin çeklerini kabul etmiyorlardı. Bursa'dan Baliç'i ne zorlukla aldım. Bu kongreden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden alınan destekle yola devam edeceğiz. Fenerbahçe bu sezon bütün branşlarda şampiyon olacaktır. Bu salonlar artık doluyor. Yarın hepinizi buraya davet ediyorum. İstediğiniz adaya oy verin ama Fenerbahçe'ye sahip çıkın.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Yıldırım'dan Aydınlar'a: Hep Boş Konuşuyorsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement