Golf - Son Dakika
Spor

Golf

Golf

Eski milletvekili Akif Serin, Türkiye Golf Federasyonu'nun 9 Kasım'da yapılacak genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıkladı.21...

03.11.2012 17:01

Eski milletvekili Akif Serin, Türkiye Golf Federasyonu'nun 9 Kasım'da yapılacak genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıkladı.

21. Dönem Mersin Milletvekili Akif Serin, yaptığı yazılı açıklamada, 101 delegenin oy kullanacağı olağan genel kurulda, golf sporuna katkı vermek ve rekabet yaratmak için aday olduğunu bildirdi.

Golfün Türkiye'nin en köklü spor dallarından birisi olmasına karşın, kamuoyuna yeterince anlatılamadığını ve tanıtılamadığını belirten Serin, en büyük hedefinin de bu alanda Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak olduğunu kaydetti.

Serin, golf ekonomisinin dünya ölçeğinde 300 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin bu pastadan aldığı pay yıllık 200 milyon dolardır. Oysa altyapının daha düzgün hale getirilmesi, güçlendirilmesi, yeterli yatırımların yapılması halinde bu pay çok daha yükseklerde olacaktır. Ülke ekonomisine kazandırılacak bu katkı ülkeye olan sorumluluğumuzu da yerine getirecektir" ifadelerini kullandı.

Akif Serin, golfün Türkiye'de zengin sporu olarak bilindiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Doğu illerimiz başta olmak üzere golfü tabana yayacağız. Herkes golf oynayabilecek. Merkezi ve yerel yönetimlerle sağlayacağımız koordinasyon sayesinde yeni sahaların açılmasına ön ayak olacağız. En büyük sorunumuz olan koordinasyonu sağlayarak, golf sporunun Türkiye'deki gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Dünya golf mecrasında Türkiye, pek iyi bir sicile sahip değil. Golf sporunun etik kuralları var. Bu kuralların toplandığı merkez ise insana saygı unsurudur. Maalesef Antalya'da yapılan turnuvada bir basın mensubunun şiddet görmesi, hem etik kurallara uymamış, hem de ülkemizin imajını zedelemiştir."

Eski milletvekili Serin, yönetim kurulunu oluştururken kimseyi dışlamayacağını ve kararları ortak akılla alacaklarını belirtti.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Golf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement