Hagi'ye Güle Güle Dendi - Son Dakika
Spor

Hagi'ye Güle Güle Dendi

Hagi\'ye Güle Güle Dendi

Hagi'ye Güle Güle Dendi

25.03.2011 17:59

HAGİ'YE GÜLE GÜLE DENDİ

G.SARAY'IN EFSANE İSMİ SABAH TAKIMININ ANTRENMANINI YÖNETTİ SONRASINDA BAŞKAN ADNAN POLAT İLE MASAYA OTURUP GÖREVDEN ALINDIĞINI ÖĞRENDİ

BAŞKAN POLAT, HAGİ'Yİ 250 BİN EURO TAZMİNATA İKNA ETMEYİ BAŞARDI

Galatasaray'da bu sezon bitmeden ikinci teknik direktörünün de görevine son verildi. Başkan Adnan Polat bugün öğleden sonra teknik direktör Gheorghe Hagi ile masaya oturdu ve karşılıklı olarak sözleşme feshedildi.

Sabah 10.30'da takımının antrenmanını yöneten Hagi adeta ben görevimin başındayım mesajını verirken, antrenman sonrası başkan Adnan Polat ile yaptığı görüşme sonrasında görevde kalamayacağını anlamış oldu. Başkan Polat, Hagi'yi 250 bin Euro tazminata ikna etmeyi başardı ve Sarı kırmızılı kulübün gerçek efsanesi Hagi, ikinci defa teknik adam olarak görev aldığı sarı kırmızılı kulüpte bu kez sadece 5 ay görev yapabildi. Yapılan pazarlıkta Hagi, sözleşmesi gereği gelecek sezon için alacağı 1 milyon Euro'dan vazgeçti. Ayrıca Hagi'nin yardımcısı Bogdan Vintila ve kondisyoner Giovanni Melchiorre ise toplam 100 bin Euro tazminat karşılığında sözleşmelerini fesh ettiler.

Başkan Adnan Polat ve Georghe Hagi görüşmenin feshi sonrasında kulüp televizyonuna ayrı ayrı açıklama yaptı. Başkan Adnan Polat yaptığı açıklamada Hagi'nin çok zor bir dönemde göreve geldiğini ve taşın altına elini soktuğunu vurguladı. Polat, Hagi'nin Florya'da tam mesai büyük gayretle çalıştığını ancak beklenen sonuçların gelmediğini belirtti ve gelecek sezon alması gereken paranın sembolik bölümünü alarak sözleşmesinin fesh edildiğini bildirdi.

Hagi ise yaptığı konuşmada; bundan sonra Galatasaray'ın geleceğini düşünerek bu kararı aldıklarını belirtti. Hagi, "Bir sene daha sözleşmem olmasına rağmen, Başkan'a gelecek sezon için benimle devam edip etmeyeceklerini sordum. Benimle devam etmeyeceklerini ve başka bir plan düşündüklerini söyledi. Bu durum üzerine konuşup anlaştık ve görevi bıraktım" diye konuştu.

TUGAY KERİMOĞLU DEVAM EDİYOR

Hagi'nin görevine son verilmesinin ardından yardımcısı Tugay Kerimoğlu'nun görevine devam edeceği öğrenildi. Tugay Kerimoğlu sezon sonuda kadar takımın başında Bülent Ünder ya da başka bir isimle göreve devam edecek. Tugay Kerimoğlu'nun ayrıca alt yapı koordinatörlüğü görevini sürdüreceği ve A2 takımındaki organizasyonda yer alacağı öğrenildi.

ADNAN SEZGİN'İN YERİNE VEKALETEN CÜNEYT TANMAN

Galatasaray'da görev değişiklikleri ve yeniden yapılanma hız kazandı. Sportif direktörlük görevinden ayrılan Adnan Sezgin yerine ise Sarı kırmızılı kulübün unutulmaz isimlerinden Cünayt Tanman getirildi. Halen Sarı kırmızılı kulüpte

'Scounting' futbolcu tarama ekibinin başında görev yapan Cüneyt Tanman aynı zamanda sportif direktörlük görevini de sürdürecek.

HAGİ 5 AYDA 5 FUTBOLCU TRANSFER ETTİRDİ VE ÜLKESİNE DÖNÜYOR

Sezonun 9. haftasında Fenerbahçe maçından 3 gün önce Sarı kırmızılı kulüpte teknik direktör göreve başlayan Gheorghe Hagi, bu sürede ligde sarı kırmızılı takım ile 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Hagi'li Galatasaray ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Gaziantepspor'a elenmekten kurtulamadı. Sportif açıdan tartışmasız başarısız bir sonuç alan Hagi, Sarı kırmızılı takımın devre arası transferinde de etkin bir şekilde sorumluluk aldı. Galatasaray devre arasında yerli transfer olarak Colin Kazım ve Yekta'yı Sarı kırmızılı renklere katarken, yabancı transferde ise tamamen Hagi'nin isteği üzerine Romanya Ligi'nden gerçekleştirildi. Kaleci Robinson Zapata, Bogdan Stancu ve Juan Emmanuel Culio büyük beklentilerle sarı kırmızılı formayı giymeye başladı. Bu üç futbolcudan kaleci Zapata bonservis bedeli olmadan transfer edilirken, Stancu ve Culio için toplam 8 milyon Euro bonservis bedeli sarı kırmızılı kulübün kasasından çıktı. Ayrıca Stancu ile 4,5, Colio ile 2,5 yıllık sözleşme gereği sarı kırmızılı kulübün kasasından en az 10 milyon Euro daha çıkacak.

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hagi'ye Güle Güle Dendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement