Hamide Madalyaya Doymuyor - Son Dakika
Spor

Hamide Madalyaya Doymuyor

Hamide Madalyaya Doymuyor

9 yaşında geçirdiği kazayla yürüme yeteneğini kaybeden Hamide Kurt pes etmedi.

26.02.2014 14:59  Güncelleme: 17:27

Henüz 9 yaşındayken Bağcılar'da arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada kamyonetin altında kalarak yürüme yeteneğini kaybeden ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren Hamide Kurt, örnek azmi ile takdir topluyor.

Kurt, Bağcılar Belediyesi Kulübü'nde başlayan spor hayatında büyük başarılara imza attı. 20 yaşında genç bir kız olan Hamide, atletizm sporcusu...

Engelliler dalında yurt içinde ve yurt dışında birçok yarışmaya katılarak birinciliklerle döndü. Şimdi ise iki büyük ideali var; beden eğitimi öğretmeni olmak ve Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'nda altın madalya almak...

Kurt, spora başlayışını şöyle anlattı: "Sürekli evde oturuyordum. Annem, Bağcılar Belediyesi'nin spor ve sanat faaliyetleri olduğunu öğrenmişti. Kaydımı yaptırdım. Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın da desteğiyle engelliler dalında düzenlenen koşu yarışmalarına katılmak için çalışmaya başladım. 2008'de İtalya'daki Akdeniz Oyunları'nda, engelliler kategorisinde yarıştım ve yarı finalde birinci, finalde dördüncü oldum. Sonrasında 14 yaşında katıldığım Avrasya Maratonu'nda 42 kilometreyi tamamladım. Dereceler ve madalyalar peş peşe geldi. Bu yılki Avrasya Maratonu'nda da engelliler kategorisinde 42 kilometreyi koşarak birinci oldum."

Hamide, hayatını değiştiren an yaşadıklarını anlatırken acıyla gülümsüyor. "Bir anda kendimi yanımıza kadar sokulduğunu fark edemediğim kamyonetin altında buldum. Yoldan geçenlerin yardımıyla ayağımı kamyonetin altından çıkardılar. Beni hastaneye götürmek için kucakladıklarında annemin çığlıklarını işitmiştim. 'Ben iyiyim bir şeyim yok' diye seslendiğimi hatırlıyorum." 2 yıl fizik tedavi gören Hamide, yürüyememe durumunun geçici olduğunu sandığını ancak zaman içerisinde engelli yaşama alıştığını söylüyor.

2008'den beri 40 madalya kazandı

20 altın

12 gümüş

8 bronz

2008 Akdeniz Oyunları 4'üncüsü

6 Türkiye Şampiyonluğu (200-400-800 m)

2010 Avrasya Maratonu birincisi

Dünya Şampiyonası: 1 gümüş, 2 bronz

2012 Avrupa Şam. 200 m. altın madalya

2012 Avrasya Maratonu ikincisi

2013 İstanbul Maratonu birincisi

Bayram Aydın

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hamide Madalyaya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement