Heyecan Dorukta - Son Dakika
Spor

Heyecan Dorukta

Heyecan Dorukta

Türk Telekom Arena'nın Açılış Tarihi Belli Oldu.

10.12.2010 13:01  Güncelleme: 13:42

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Seyrantepe'deki inşasında son aşamaya gelinen Türk

Telekom Arena'yı gezerek, incelemelerde bulundu. Polat'ın yanı sıra yöneticiler Işın Çelebi ile Ali Haşhaş'ın da bulunduğu incelemelerden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın mülkiyetinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini ve stadın yönetimini birlikte yapacaklarını söyledi. Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın açılış tarihi olarak 15 Ocak 2011'i verirken şöyle konuştu:

"Türk Telekom Arena'nın açılış tarihi 15 Ocak Cumartesi günü saat 19.00 olacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacağını bildirdi. Açılışla ilgili daha sonra ayrıntılı bilgilendirmeyi yapacağız. Bu stadın temelinin atıldığı, hatta protokolünün yapıldığı günden bu yana çok

insanın emeği geçti. Ancak bu stadın yapımıyla ilgili bugüne kadar tüm projelere sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Bizi hiç yalnız bırakmadı, hep zaman yanımızda oldu. Her problemimizi çözdü. Burası neticede İstanbul'un, Türkiye'nin stadı olacak. Bugünden itibaren 15 Ocak'a kadar geri sayım başlamıştır."

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Türk Telekom Arena'da gelinen noktaya dikkati çekerek, "Türk sporuna muhteşem bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bazı kişiler çıkıp, Türk Telekom Arena'nın ilk hayalini kurduklarını ileri sürüp, birbirlerine teşekkür ediyorlar. Bu statla ilgili teşekkür edilmesi gereken tek kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde buraya bir stat yapılması fikri olduğunu, iktidara geldiğinde ise bürokratlarına talimat vererek projenin hayata geçmesini sağladığını dile getiren Akgül, "Bu eserin ortaya çıkmasının yegane sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Heyecan Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement