İlhan Cavcav'dan Birlik Çağrısı - Son Dakika
Spor

İlhan Cavcav'dan Birlik Çağrısı

İlhan Cavcav\'dan Birlik Çağrısı

Yeni stadın şehir dışına yapılacağını öğrenen İlhan Cavcav, amatör kulüpleri Başbakan'a çıkarmak için harekete geçti.

19.03.2013 11:11  Güncelleme: 11:15

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankara'da yeni stadın şehrin içine yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm, 'stadı Eskişehir Yolu'na yapacağız' diyor. İstanbul'da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın stadı şehrin içinde. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak konuyu Sayın Başbakanımıza ileterek, çözeriz" dedi.

Gençlerbirliği ile Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (AASKF) Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde ortaklaşa düzenlediği 'birlik ve beraberlik' yemeğine Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Başkanı ve Genel Sekreteri Adnan Ersan, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Gençlerbirliği Kulüp Başkanvekili Tarık Artukmaç, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez ile Ankara'da faaliyet gösteren 155'i futbol branşında olmak üzere 205 kulüp amatör spor kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Bugüne kadar amatör spor kulüplerle, profesyonel kulüpler bir araya gelmiş midir, merak ediyorum. Bugünkü toplantı bu açıdan çok değerli. Amatör spor kulüpleri önemli adreslerdir. Umarım, centilmence, birlik ve beraberliğini devam ettiği toplantılarda buluşuruz" şeklinde konuştu.

Amatör yöneticilerin kendi rızklarını başkalarının çocukları için harcadıklarını belirten Baykan, "Yıllarca amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapmış bir arkadaşınızım. Şimdi içinizden yetişmiş biri olarak, Spor Genel Müdürlüğü görevini yürütüyorum" diye konuştu.

İLHAN CAVCAV: "LİSANSIM HALEN BAHÇELİ GENÇLİK'TE"

İlhan Cavcav ise, futbol yaşamından bahsederek, Mamak'ta mahalle arasındaki eğimli arsalarda futbol oynarken o yıllarda Mamak Maskespor için çalışan Cici Necdet'in dikkatini çektiğini ve adı geçen takımın kadrosuna katıldığını belirtti. Maskespor'dan önce PTT'ye sonra da Bahçeli Gençlik'e transfer olduğunu anlatan Cavcav, ancak son takımının ilk maçının, eski takımı PTT'ye karşı yapılmasından dolayı kadroya alınmadığını öğrenince futbolu bırakmaya karar verdiğini anlattı.

"Lisansım halen Bahçeli Gençlik'te" diyen Cavcav, o yılları şöyle aktardı:

"Forvet mevkisinde oynuyordum. Fenerbahçe ve Ankaragücü 4 bin lira transfer teklifinde bulundu. Fabrikada vezneden ayrılamadığım için kabul etmedim. Bahçelievler'de hocam beni PTT'ye karşı eski takımım olduğu için oynatmadı. Ben de hocama, 'futbolu bırakıyorum' dedim. O günden sonra futbol oynamadım."

"FUTBOLCU PROFESYONEL DOĞMUYOR"

Cavcav, Ankara'daki amatör kulüp başkanlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Profesyonel futbolcu anasından profesyonel doğmuyor. Çocukluktan başlıyor, amatör ve profesyonel oluyor. Kabiliyetli olan gençlerimizi Ankara dışında olan takımlara vereceğinize, elalem 3 lira veriyorsa biz 5 lira veririz. Bizden sonra gelecek kulüpler için amatör kulüplerle birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'NIN YÜKÜ ÜZERİMİZDE"

35 yılını kulüp başkanlığına verdiğini ifade eden Cavcav, "Amatör kulüplerimizle birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelerek, amatör sporcuları değerlendirmememiz için hiçbir sebep yok. Şu an altyapımızda bin 200 sporcumuz var. Bunlar 8 yaşından 19 yaşına kadar olan gençlerden oluşuyor. O kadar çok müracaat var ki, 300 kişi daha alamıyoruz. Rahmetli Turgut Özal'ı minnetle anıyorum, Beştepe arazisi o dönemde bize kira karşılığında tahsis edilmişti. Bugünkü iktidar döneminde ise vergiler yüzde 35'ti. Ankara'nın yükü üzerimizde. Bu vergileri ödeyemediğimizi Başbakanımıza ilettim. O da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a talimat verdi. Başbakanımız, 'Ben İlhan Bey'e katılıyorum. 1. Lig yüzde 15, 2. Lig yüzde 10, 3. Lig yüzde 5' dedi. Biz 6-7 senedir, devletimize bu vergilerimizi ödüyoruz" dedi.

"Gençlerbirliği olarak, ne Maliye'ye ne de SGK'ya bir kuruş borcu olmayan ve UEFA'ya örnek gösterilen bir kulübüz" diye konuşan Cavcav, "Bu benim kulübüm değil, Ankaramızın kulübü. Ankara olarak neden şampiyon yaratamıyoruz; seyircimiz yok, hasılatımız yok. Büyük kulüplerimizi kıskanmıyorum. Büyük kulüpler sırf kombine biletlerinden parayı götürüyorlar ve yabancı transferlere 6-7 milyon Euro veriyorlar. Ben İlhan Cavcav olarak, bu kulüplere imrenerek bakıyorum" açıklamasında bulundu.

ANKARA'YA YENİ STAT

Ankara'ya yeni bir stadyum yapılacağını hatırlatan Cavcav, "Eğer biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak, bugün Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu bölüm 357 dönüm. Bu alanın içerisinde Sayın Kenan Evren'in yapmış olduğu bazı alanlar var. Ankara'nın göbeğinde 357 dönüm bomboş. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm, 'stadı Eskişehir Yolu'na yapacağız' diyor. İstanbul'da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın stadı şehrin içinde. Hangi vilayete gidersen git, hepsi şehir içerisinde. Mamak, Kayaş, Temelli, Keçiören'den Eskişehir Yolu'na vatandaş nasıl gitsin. Ama birlik ve beraberlik içerisinde olursak konuyu Sayın Başbakanımıza ileterek, çözeriz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'a başarılarından dolayı plaket verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İlhan Cavcav'dan Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement