Çanakkale'de inşaatta çalışırken tanıştığı kick boksta milli takıma kadar yükselen Hüseyin Oflaz, memleketi Ağrı'da şampiyon sporcular yetiştiriyor.
1998 yılında inşaatlarda çalışmak için Çanakkale'ye giden Hüseyin Oflaz'ın hayatı, kick boks sporuyla tanıştıktan sonra değişti.
Gündüzleri inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan Oflaz, kendini savunmak için geceleri kick boks kursuna gitti.
12 yıl boyunca gündüz inşaatlarda ter döken, mesai sonrası da kursun yolunu tutan Oflaz, kick boksta ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde etti.
Türkiye ikinciliği, bölgesel şampiyonluklar ve 2009 yılında Almanya'da düzenlenen şampiyonada ikinciliği elde eden Oflaz, yıllar sonra döndüğü memleketi Ağrı'da gönüllü kick boks kursları vermeye başladı.
2 yıl boyunca gönüllü çalışarak çok sayıda sporcu yetiştiren Oflaz, sporcularının ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çok sayıda madalya kazanmasıyla dikkati çekmeyi başardı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde antrenör olarak işe başlayan Oflaz, bir taraftan kurumda açtığı kurslarla ilgilenirken, bir taraftan da maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde ücretsiz kurs vermeye devam ediyor.
"Kendimi savunmak için kick boksa başladım"
15 Nisan Spor Salonu'ndaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kick boks kursunda sporculara eğitim veren Oflaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boks sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.
Oflaz, "1999 yılında Çanakkale'de kendimi savunmak amaçlı kick boksa başladım. Oradaki hocalarım elimden tutup yardımcı oldular. Orada 12 yıllık bir spor hayatım oldu. Gündüzleri inşaatlarda çalışıp akşamları da spora gidiyordum. 2013 yılında Ağrı'ya döndüm. Ağrı'da kick boks olmadığı için bu sporu başlatmak istedim." diye konuştu.
Sporculardan 7 altın, 12 gümüş ve 19 bronz madalya
Eğitim verdiği sporcuların başarılı olduğunu ve sonrasında kendilerine sahip çıkıldığını dile getiren Oflaz, şu ifadeleri kullandı:
"Yaklaşık 5 yıldır Ağrı'da aktif çalışıyoruz. Kulübümüz Türkiye'deki organizasyonlarda 7 altın, 12 gümüş ve 19 bronz madalya elde etti. Güney Afrika şampiyonluğumuz ve ayrıca Gençler Avrupa şampiyonluğumuz da var. Türkiye'de derece elde ettikleri için 9 sporcum kick boks sayesinde üniversiteye yerleşti. Benim de kariyerimde bölgesel şampiyonluğum var. Sonrasında milli takıma gittim. Türkiye ikinciliğim var. 2009 yılında Almanya'da ikinci oldum. Ağrı'da kick boksu başlatmamın tek nedeni Ağrı gençliği çok sıkıntılı durumdaydı. Gençler kahve köşeleri ve internet kafelerdeydi. En azından iki ya da 3 çocuğun elinden tutabilmek adına başladım."
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde gençlere gönüllü kurs verdiğini de aktaran Oflaz, toplamda 100 öğrenciyi eğittiğini belirtti.
"Sporcularımın aldığı başarılı sonuçlar, amacıma ulaştığımı hissettiriyor." diyen Oflaz, "Gençlerimizin elinden tuttuğumuz için mutluyum. Çünkü biz bu gençlerin elinden tutmazsak başkaları tutacak. En azından ben bunu yapmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.
Gördüğü afiş ile şampiyonluğa koştu
Oflaz'ın ilk öğrencisi olan ve bu spor sayesinde Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünü kazanan Serhat Akçay ise lise yıllarında spora başladığını aktardı.
Dövüş sporlarına hevesli olduğunu vurgulayan Akçay, şu görüşleri paylaştı:
"Ağrı'da kick boks başladı.' afişini gördüm. O şekilde spora başladım. Spor sayesinde üniversiteyi kazandım. Derslerim daha iyi gitmeye başladı. Ben düz lisede okudum. 3 defa Türkiye şampiyonu oldum. Uluslararası ikinciliğim, Avrupa Kupası üçüncülüğüm var. Hüseyin hocam elimden tuttu ve şu an milli sporcuyum. Çok şükür bizi iyi yerlere getirdi. Hocamız Ağrı'da kick boksu başlatarak benim gibi birçok arkadaşımın üniversite kazanmasını sağladı."
Kursta eğitim alan üniversite öğrencisi Rojda Arslan da arkadaşının tavsiyesi üzerine kick boksa başladığını ve hedefinin memleketi olan Batman'da kurs açıp sporcu yetiştirmek olduğunu dile getirdi.
Son Dakika › Spor › İnşaattan Gelip Ringlerde Şampiyonlar Yetiştiriyor - Ağrı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?