John Obi Mikel 20 milyon sterlin - Son Dakika
Spor

John Obi Mikel 20 milyon sterlin

John Obi Mikel 20 milyon sterlin

Chelsea, Galatasaray'ın John Obi Mikel için yaptığı teklifi yükseltmesini istiyor.

18.06.2013 12:09  Güncelleme: 12:16

Haberde sarı-kırmızılıların John Obi Mikel transferi için Chelsea'ye 16 milyon sterlin bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği ve oyuncuya da haftalık 80 bin sterline yakın bir maaş vermeyi planladığı belirtilirken İngiliz kulübünün daha yüksek bir teklif beklediği belirtiliyor.

Chelsea'nin John Obi Mikel için belirlediği bonservis bedeli ise 20 milyon sterlin.

26 yaşındaki John Obi Mikel, 2006 yılından beri Chelsea forması giyiyor.

Fabiano'ya en güzel teklif Galatasaray'dan!

Galatasaray'ın peşinde olduğu yıldızlardan biri de Luis Fabiano. Sao Paulo'da forma giyen 32 yaşındaki golcü oyuncu için sarı-kırmızılı ekibin verdiği teklifin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Brezilya basını, 32 yaşındaki yıldız golcünün hayatının son transfer şansını yakaladığını iddia etti. Ailesinin de bu teklife evet demesi için Fabiano'ya baskı yaptığını iddia eden haberlerde, kulüpler arasındaki pazarlığın da bitme noktasına geldiği iddia edildi. Buna göre, Sao Paulo'nun Fabiano için istediği ucret, 6 milyon euro. Galatasaray ise teklifini 5 milyon euro'ya çıkardı. Aradaki 1 milyon euro'luk farkın her an kapanabileceği ve transferin gerçekleşebileceği iddia ediliyor.

Bu arada Yunanistan'dan da bir kaç kulübün peşinde olduğu Sambacı için Galatasaray'ın, gerek yıldızlarla kadrosu, gerek Avrupa Kupalarındaki başarıları, gerekse İstanbul'un güzelliğinin avantajlarıyla daha şanslı olduğunun altı çizildi.

'B planı' Melo

Ön liberoda önceliğini Gökhan İnler'e veren Galatasaray, iki sezondur kiralık formasını giydiği Felipe Melo'yu 'B Planı' olarak düşünüyor.

Şu an ülkesinde tatilde olan Brezilyalı yıldız, sarı-kırmızılı yönetimden haber bekliyor. İlk kulübü Flamengo, yüksek maliyeti dolayısıyla Melo'yu transfer edemiyor. Galatasaray'ın her geçen gün pazarlıkta eli güçleniyor ve Melo ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Juventus zor durumda kalıyor.

Gökhan İnler olmazsa...

Gökhan İnler için Napoli'den cevap bekleyen sarı-kırmızılılar, bu transferde pürüz yaşanması halinde Felipe Melo'yu bitirecek. 6 milyon euro isteyen Juventus'u 4 milyon euro seviyesine indirmeye çalışacak. İtalyanlar 4'e inmezse, yine kiralama formülü ile iş bitirilemeye çalışılacak.

Monaco Kral'a göz dikti!

Ligue 1'e adım atan Monaco, Rus dolar milyarderi Dmitry Rybolovlev ile birlikte, Arap sermayesindeki Paris Saint Germain'in saltanatını yıkmak için her şeyi yapıyor. Önce Porto'dan James Rodriguez ve Joao Moutinho ikilisine 70 milyon euro bonservis ödeyen kırmızı-beyazlılar Ricardo Carvalho'yu ise bedelsiz olarak renklerine katmıştı. Monaco transferin en önemlisini ise Atletico Madrid'den Radamel Falcao'yu alarak gerçekleştirmişti.

Partner aranıyor...

Önce Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'ya 25 milyon euro öneren Fransız kulübu, sarı-kırmızılılardan 'ret' yanıtı alınca bu kez kancayı Burak Yılmaz için attı. Radamel Falcao, yanına alınacak transfer için, "Monaco'nun projesi geleceğe yönelik. Avrupa'da en üst seviyede futbol oynamak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda takıma katılacak olan yıldız isimler ve partnerim için sabırsızlanıyorum" demişti. Monaco, Falcao'nun yanına istedikleri Burak Yılmaz için 20 milyon euro teklif etti. Kral'ı Napoli, Fiorentina ve Anzhi'ye satmayan sarı-kırmızılı yönetimin bu teklife nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

Terim'in 1 numarası

İlk 11'ine yerli takviye düşünen Fatih Terim'in gönlünde yatan 'Aslan' Gökhan İnler. Türk pasaportlu oyuncu için 8 milyon euro gözden çıkarıldı, Napoli'ye baskı başladı… 6+4 şeklindeki yabancı sınırı, Galatasaray'ın bu transfer dönemindeki stratejisinde önemli rol oynadı. Atanı Drogba, tutanı Muslera olan sarı-kırmızılılar, Eboue-Dany-Riera üçlüsünün şans bulduğu savunmasına ilk takviyeyi Chedjou ile yaptı. Kontenjan yüzünden Melo'yu beklemeye alan Cimbom, Selçuk'un yanına yerli bir takviye düşünüyor ve gündemdeki ismi herkes biliyor: Gökhan İnler!

Gökhan tamam sıra Napoli'de

Napoli'den kopma noktasına gelen Türk pasaportlu oyuncu için girişimlerini sürdüren sarı-kırmızılılar büyük aşama kaydetti. Gökhan İnler'e, İtalya'da kazandığı paranın iki katı teklif edildi. Gökhan, sezon başına 3 milyon eurodan uzun süreli sözleşmeye "Evet" dedi. Sıra kulübünü ikna etmeye geldi.

4 milyon euro fark kaldı

Menajerler aracılığıyla Napoli'nin kapısını çalan Galatasaray, 8 milyon euro önerdi. İtalyan ekibi, 3 yıl daha sözleşmesinin bulunduğu Gökhan için 12 milyon euro istedi. Fatih Terim bu transferde ısrarcı ve sarı-kırmızılı idareciler Napoli'ye baskıya başladı. Son formül olarak Melo'da yaşandığı gibi 29 yaşındaki oyuncunun satın alma opsiyonuyla kiralanması söz konusu.

Çağlar'ın gönlü Trabzon'da

Galatasaray'la olan sözleşmesi sona erdikten sonra Trabzonspor'un radarına giren Çağlar Birinci, memleketinin takımıyla imza aşamasına geldiğinizi bizzat doğruladı. Aslen Trabzonlu olan Çağlar, "Hem yöneticilerle, hem de sportif direktör Ünal Karaman'la görüştüm. Çok ufak pürüzler kaldı. İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmaz ve bir an önce imzayı atarım. Geçmişte de Trabzonspor'a transferim söz konusu olmuştu ama gerçekleşmemişti. Yine sorun yaşamak istemiyorum" dedi. Gönlü Trabzon'dan yana olan Çağlar şimdilik bekliyor ancak bordo-mavililerin elini çabuk tutması gerekiyor.

Ağırdan alıyorlar

Çünkü Kayserispor da bonservisi bulunmayan Çağlar'ı yakından takip ediyor. Karadeniz ekibinin işleri ağırdan almasının sebebine gelince… Ünal Karaman ve Mustafa Reşit Akçay, 3 sezondur sakatlıklarla boğuşan Çağlar'la ilgili sağlık raporlarının inceletiyor. İnceleme sonucu, nihai karar verilecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor John Obi Mikel 20 milyon sterlin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement