Karatede En İyiler Belli Oldu - Son Dakika
Spor

Karatede En İyiler Belli Oldu

Karatede En İyiler Belli Oldu

Düzce’de düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası final maçlara ile sona erdi.

29.12.2013 17:18

Düzce'de düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası final maçlara ile sona erdi. 40 ilden 496 sporcunun katıldığı organizasyonda birçok kategoride favori isimler altın madalya aldı.

Türkiye Karate Federasyonu'nun en önemli ulusal organizasyonu olma özelliği taşıyan Büyükler Karate Şampiyonası Düzce'de sona erdi. 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 40 ilden 496 sporcu dereceye girmek için ter döktü.

Uluslar arası hakem Doğan Erdoğan'ın kalp krizi geçirerek vefat etmesi nedeniyle programı değişen şampiyonada final maçları nefes kesti.

Erkekler katada Avrupa üçüncüsü Mehmet Yakan, finalde genç rakibi Yusuf Can'ı mağlup ederek üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. Son altı yılın şampiyonu Kübra Akarsu'nun sporu bıraktığı için yarışmadığı bayanlar katada, Avrupa gençler şampiyonu Deniz Atak finalde Rabia Küsmüş'ü 4-1 mağlup ederek altın madalya aldı.

SERAP ÖZÇELİK ÜÇÜNCÜ KEZ

Bayanlar 50 kiloda son dönemin rakipsiz ismi Serap Özçelik, Düzce'de şampiyon olurken fazla zorlanmadı. Final maçında rakibi Sena Akkurt'u maçın bitmesine 72 saniye kala 8-0 diskalifiye ile mağlup eden Özçelik üst üste üçüncü kez Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda kürsünün en üst basamağına çıktı.

Organizasyonun en büyük sürprizi bayanlar 55 kiloda gerçekleşti. Bu kilonun Avrupa şampiyonu Tuba Yakan (Yenen), ikinci turda Çisem Küçüker karşısında 5-0 galip durumdayken rakibini sakatladığı gerekçesiyle maçtan ihraç edildi. Doktorlar, Küçüker'in maça devam etmesini riskli bulunca, Tuba Yakan'ın antrenörlerinin itirazlarına rağmen karar değişmedi. Bu kiloda altın madalya, maçın bitmesine 24 saniye kala rakibi Aydan Akbulut'u diskalifiye ile yenen Büşra Tosun'un oldu.

61 kiloda son dönemdeki çıkışıyla dikkat çeken Merve Çoban, finalde Merve Çavdar'ı yenerek şampiyon olurken, 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu ve +68 kiloda Meltem Hocaoğlu unvanlarını korumayı başardı.

NEFES KESEN MAÇ AYKUT KAYA'NIN

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası'nda en çekişmeli final 60 kiloda yaşandı. Avrupa şampiyonu Aykut Kaya, son saniyede aldığı üç puanla Eyüp Güler'i 6-5 mağlup ederek geçen yıl olduğu gibi bu kiloda kürsünün zirvesine çıktı. Güler ise 2012 ve 2012'den sonra bir kez daha finalde kaybetmenin hüznünü yaşadı.

67 kiloda son şampiyon Ömer Kemaloğlu, normal süresi 0-0 biten maçta Avrupa şampiyonu Burak Uygur'u hakem kararıyla 3-2 mağlup ederek unvanını korudu. 75 kiloda Avrupa üçüncüsü ve Akdeniz Oyunları şampiyonu Serkan Yağcı da Dünya Gençler Şampiyonu Erman Eltemur'u 2-0 yenerek altın madalya kazandı.

84 kiloda geçen yıl finalde Aykut Usda'ya kaybeden Gökhan Gündüz, Samet Develi'yi 4-1 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

+84 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan, finalde geçen yıl olduğu gibi yine Yaser Şahintekin ile karşılaştı. Şahintekin'i 3-1 mağlup eden Erkan unvanını korumayı başardı.

Türkiye Karate Şampiyonası'nda dereceye girenlere ödülleri, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karatede En İyiler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement