Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Ligin ilk yarısını galibiyetle kapatan Galatasaray yükselen performansını devam ettiriyor.

29.12.2013 11:40

Aslan'a 30 dakika yetti

Rıdvan Dilmen - Sabah

G.Saray'ın geçen haftaki galibiyetten sonra dışarıda da kazanması lazımdı. Yöneticiler ve oyuncular "Biz bu işin içinde varız" diyordu sürekli.

Bunun sözde kalmaması için kazanmaya mecburlardı ve kazandılar. G.Saray ilk 45 ve son 30 dakika sabaha kadar oynasa kazanacağı bir maç oynadı. Sadece 2. yarının ilk 15 dakikasında sıkıntı yaşadılar.

G.Saray'ın aklına iki P geldi, pas ve pres. Oyunun gidişatına bakınca Erciyes kalecisinin muazzam oyununa rağmen atılan üç gol var. 3-1 olduktan sonra G.Saray toparlandı ve tekrar pas yapmaya başladı. Sonrasında da rakibi oynatmayıp kendileri oynadılar. Gol bulamadılar ama bir sürü pozisyon var. G.Saray kazanarak hesap yapma şansını elde etti.

"Transfer zor iş"

Can Çobanoğlu - Fanatik

Devre arasına girmeden, en fazla sekiz farkı korumak için üç puanı olmazsa olmaz bir maça çıktı Galatasaray.

Gereğini de yaptılar. Öncelik olarak şunu belirtelim; Mancini, 'Taktik takımı' yapmak istiyor Galatasaray'ı... Sadece koşan ve isteyen değil rakibe göre taktik de geliştirip oyunu çözme planı var kafasında... Geçen haftalardan, Kayseri gecesine yansıyan önemli fark, üçlü defanstan dörtlüye dönülmesi olmuştu. Bunun oyuna katkısı ise Sabri ve Hakan'ın alışmadığı değil, bildiklerini oynama fırsatını yakalaması oldu.

Hakan Ünsal - Hürriyet

Maçın başında Sneijder cezayı kesince maç erken kazanılmış ve oynanması mecbur karşılaşma haline döndü. Sonrasında tamamen Galatasaray'ın üstünlüğünde geçen ve oyunu istediği şekilde kontrol ettiği şekilde tamamlandı. Cimbom özellikle rakip sağ kenarı o kadar rahat ve etkin kullandı ki maçı buradan bitirdi. Enteresan olan Hikmet hocanın buna seyirci kalmasıydı. Şu bir gerçek ki, Galatasaray'ın son dönemdeki süreçte kendini toparlamasında ve değişimi az hasarlı atlatmasında önemli rol alan oyuncular var.

"Zor olacağını biliyorduk"

Ruşen Çakır - Vatan

Galatasaray son maçlarda yakalamış olduğu başarı grafiğini dün Kayseri'de Erciyesspor karşısında da sürdürdü ve çok açık fark yapabileceği maçı 3-1 kazanmayı bildi. Bunun ilk ve en önemli nedeni sarı-kırmızılıların dün gerçekten çok iyi ve göze hoş gelen bir futbol sergilemiş olması. Evet, lig sonuncusu olan ev sahibi takım, özellikle de savunması çok kötüydü ancak bu sezon sarı-kırmızılıların nice kötü takıma bol miktarda puan dağıtmış olduğunu biliyoruz.

Ali Aydın - Zaman

Önemli, zor, çözüm bekleyen pozisyonlara hiç yakalanmayan Özkalfa, gösterdiği sarı kartlarda haklıydı. Oyunun büyük bölümünde doğru yerler alarak pozisyonları yakından izlemesini bildi. Ancak maçın içinde bazı temas olmayan pozisyonlarda kendisini yere atan oyunculara kandı. Örneğin, Wesley Sneijder, iki kez üst üste faul olmadığı halde kendisini yere atmasına faul düdüğü çaldı. Bunlar maç içindeki olağan şeylerdi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement