Konak'ta Efsane Buluşma - Son Dakika
Spor

Konak'ta Efsane Buluşma

Konak\'ta Efsane Buluşma

Konak Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen ‘Yalı Günleri’ sona erdi.

12.04.2018 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen 'Yalı Günleri' sona erdi. Pazartesi günü başlayan ve üç gün süren etkinliğin kapanışında tam bir Göztepe anması yaşandı. İzmir'in köklü takımlarından Göztepe'nin Türk futbol tarihine damgasını vurmuş efsane futbolculardan hayatta olanlarının buluştuğu etkinlik aynı zamanda bir anma törenine de dönüştü.

Konak Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü ve İzmir Araştırmaları Derneği işbirliğinde düzenlenen 'Yalı Günleri' yoğun ilgi gördü. İlki düzenlenen ve üç gün süren etkinliğin açılışında Mehmet Ali Akman, Güzelyalı, Çankaya ve Mithatpaşa mahalle muhtarları 'Mahallelerimizin Bu Gününden Yarınlarına Bakış' adıyla düzenlenen söyleşide mahallelerini anlattı. Etkinliğe katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da söz alarak kent ve mahallelilik konularında düşüncelerini dile getirdi. Yalı Günleri'nin ilk gününde 'Nostaljik Fotoğraflarla Yalılar Semtinin Yüz Yılına Bakış' fotoğraf sergisi de açıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise 'Yalılar Semtinde Yaşamış Sanat İnsanlarımızı Anıyoruz' adlı panel ve dinleti gerçekleştirildi. Osman Akbaşak moderatörlüğünde Sabah Şardağ, Hüseyin Yurttaş ve Gürol Tombul, Rüştü Şardağ, Berrin Taşan ile Dinçer Sümer'i anlattı. Etkinlik, Cevheri Musiki'nin Rüştü Şardağ şarkılarını seslendirmesiyle son buldu.

Etkinliğin üçüncü günü ise tam bir Göztepe anmasına dönüştü. Etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Göztepe'nin efsane kalecisi Seyfi Talay'ın kızı Süreyya Talay ile Göztepe'nin efsane kadrosunda yer alan isimler katıldı. Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'ndaki Göztepe Heykeli önünde fotoğraf çekiminin ardından Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde 'Efsane Göztepe'den Günümüzde İzmir Futboluna Bakış' konulu panele geçildi.

Göztepe'ye yeni marş

Panelin açılış konuşmalarında ilk olarak İzmir Araştırmaları Derneği Başkanı Yaşar Ürük söz aldı. Göztepe'nin tarihine ışık tutan konuşmasında Atatürk'ün nüfus kaydının Göztepe'de olduğunu savunan Ürük, "Atatürk'ün nüfus kaydı Göztepe'deydi ve Göztepe mahalleliydi" dedi. Etkinliğin son günü olan 11 Nisan tarihinin rastgele seçilmediğini dile getiren Ürük, 11 Nisan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün Güzelyalı Tayyare Alayını denetlediği günün yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Atatürk'e çok yakışan kulüp, Göztepe'nin şerefli günü olan bu özel güne denk getirdik" bilgisini verdi. Ürük, konuşmasında Göztepe'nin yanı sıra İzmir'in diğer takımlarının da süper ligde yer alması dileklerinde bulundu. Müzisyen Türker Atik'in yazıp, bestelediği yeni 'Göztepe Marşı' da ilk kez bu etkinlikte dinletildi. Göztepe'nin 1. Lig'de şampiyon olduğu yıldan coşku dolu görüntüler eşliğinde dinletisi yapılan marş, salondaki davetlilerden büyük alkış aldı.

"Bu semtin çocuğuyum"

Etkinliğe katılan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil de yaptığı konuşmada; "Bu semtte büyümüş, efsane takımın yanında çocukluğunu geçirmiş bir kişi olarak çıktığım semte başkan olarak dönmek benim için onurların en büyüğü. Hem Göztepe, hem Yalı ikisi de çok güzel birleşiyor. Burası geçmişte tamamen Yalılarla kaplı bir semtti. Ben Müdaffa-i Hukuk İlkokulu'ndan mezun oldum. Bugün ilkokulumu da ziyaret ettim. Oradaki öğrencilerle bir arada olmak, geçirdiğim beş yılı yeniden hatırlamak istedim. Esnaf lokantasında yemek yedik. Hala burası nadir kalmış, güzel semtlerden birisi. Herkes birbirini tanıyor, insanlar birbirleriyle iç içe yaşıyor. Şehirler zaman içinde gelişiyor, değişiyor. Güzel yalıların yerini apartmanlar aldı. Keşke almasaydı ama bu sadece İzmir'e ait bir durum değil. Göztepe her zaman önemli bir semtti" dedi.

"Hayalim Göztepe'yi dünyaya tanıtmak"

Paneli düzenleyenlere teşekkür eden Pekdaş, "Biz kulübümüze kalpten bağlıyız. Göztepe'yi ayakta tutan da budur. Ben Amerika'da 4 yıl yaşadım. O zaman teknoloji de bu kadar iyi değildi. Amerika'da radyo üzerinden Göztepe maçlarını dinleyebileceğim bir kanal bulmuştum. Gece yarısı kalkıp Göztepe maçlarını radyodan dinlerdim. Biz kayıtsız şartsız takımımıza bağlıyız. Göztepe bizim her şeyimizdir. Bu kesinlikle böyleydi, şimdi de böyle ve gelecekte de böyle olacak. Göztepe bizim yaşam biçimimiz. Amatör lige düşmüş bu takımın binlerce taraftarı o zaman da maçlarına gitti. O günlerde eğer taraftar, tribün, camia sahip çıkmasaydı; o tribünleri doldurmasaydı Göztepe bu günlere gelemezdi. Dört yıl önce kulübü devraldığımda büyük hayalim Göztepe'yi başarılı bir kulüp yapmaktı. Bu hedefin ilk bölümünü başardık. Umuyorum ki daha da başarılı hale geleceğiz. Bununla ilgili en önemli şey, sadece maç kazanmak, ligi üst seviyelerde bitirmek değil. Bizi o güne taşıyabilecek adımları atmak. Bu adımlar en önemlisi çocuklarımıza, oyuncularımıza bu konuda altyapıyı hazırlamak, yatırımlar yapmak. Sadece iyi skor yapmak, maç kazanmak değil bunları hazırlamalıyız. Torbalı'da 100 dönümün üzerinde bir arazi üzerine güzel bir tesis yapacağız. Burada Türkiye'nin en büyük, en güzel semt statlarından biri yapılıyor. Stadımızı bitireceğiz ve el ele bu stada gideceğiz. En büyük hayalim o günleri görmek. Bunları yaparsak, biz iyi günde kötü günde birbirimize sarılabilirsek önümüz açıktır. İleriye rahat bakan bir Göztepe hayal ediyorum" diye konuştu.

14 Haziran festivale dönüşecek

Bir semt takımını yaşatmanın kolay olmadığını da dile getiren Sepil, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a verdiği destekten ötürü teşekkür de etti. "Sema Pekdaş'ın yanına ne zaman gittiysek bize yol gösterdi, elinden gelen yardımı yaptı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" diyen Sepil, bu yıl ki 14 Haziran Göztepe'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarını bir şölene dönüştürmek istediklerini söyledi. Sepil, "Her zaman olduğu gibi bu yıl da Göztepeli gibi kutlayacağız. Biliyorsunuz Göztepe protokolü sevmez. Etkinliğimizde bir protokol anlayışı olmayacak. Bu sene ışık ve ses festivaline dönüştürmek istiyoruz. Festivaller listesine sokmak istiyoruz" dedi. Sepil, konuşmasını; "İnşallah arkamızdan İzmir kulüpleri de aslanlar gibi gelir. Biz sadece Göztepe'yi değil, diğer İzmir kulüplerini de başarılı görmek istiyoruz" diye bitirdi.

"Göztepe'nin başarısı her daim sürsün"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada gök kubbe altındaki en güzel şehirde belediye başkanlığı yapmanın keyif ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'i göreve gelişiyle kulüp başarısındaki yükselişten ötürü kutladı. Başkan Pekdaş, "Göztepe'yi bir Türkiye takımı, süper lig de dünya takımı yapmanın yolu açıldı. Ben bu yolda başarıyla yürüyeceğine inanıyorum. Biz İzmir'deki diğer takımların da aynı başarıyı elde etmelerini istiyoruz. İzmir sadece kendisine başarı isteyen bir şehir değil, zenginliklerini başkalarıyla paylaşan bir kent. İzmirlilik ruhu, İzmirlilik kimliği de bu yüzden önemli. Bizim bunu devam ettirme görevimiz var. Sokak aralarındaki çay ocaklarında, kahvehanelerde hayatın kalbinin başka türlü atmasını sağlıyorsak, o yüce gönüllülüğün devamını sağlayabiliyorsak çok şanslıyız. Göztepe'nin başarıları her daim sürsün ve İzmir'in adı tüm dünyada duyulsun" dedi. Futbolun etki alanın çok geniş olduğunu dile getiren Pekdaş, bu etkinin kentin kimliğine katkı koymasının önemli olduğunu belirterek, "Göztepe aracılığıyla kentimizin zenginleşmesini sağlayarak hep birlikte el ele kol kola olacağız. İzmirlilerin gönül zenginliklerinin hep yaşaması için birlikte çaba sarf edeceğiz. Göztepe'nin başarısının sürmesi için destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Efsaneler sahneye çıktı

Konuşmaların ardından etkinlik yöneticiliğini Sancar Maruflu'nun yaptığı "Efsane Göztepe'den Günümüzde İzmir Futboluna Bakış" adlı panelle sürdü. Panelde Göztepe'nin efsane futbolcularından Ertan Öznur, Nevzat Güzelırmak, Fevzi Zemzem, Ceyhan Yazar, Halil Kiraz, Cenap Öztezel ile gazeteci Okan Yüksel sırasıyla söz alarak Göztepe ve Yalı semtinin tarihinden alıntılar yaparak anıları tazeledi. Panel sonunda konuşmacılara ve katılımcılara İzmir Araştırmaları Derneği tarafından plaket verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Konak'ta Efsane Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel
    13:08 Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel

    24 yaşındaki oyuncu Melisa Döngel ve 51 yaşındaki eski sevgilisi Sergen Yalçın'ın aşkları yeniden alevlendi. Geçen yaz Çeşme'de bir araya gelen çiftin ilişkilerini gözlerden uzak tutmak için özel restoranları tercih ettikleri ve Yalçın'ın takımının maç ve idmanı olmadığı günlerde Döngel'le buluşmak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İkilinin arasında 27 yaş fark bulunuyor.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım
    12:43 Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım

    Futbolculuğu kadar sahip olduğu ultra lüks yaşantısıyla da dikkat çeken Cristiano Ronaldo, Portekiz'de 2.5 milyon euroluk (87 milyon lira) Ferrari Daytona SP3 ile görüntülendi. Ronaldo'nun yeni aracı olan Ferrari Daytona SP3'ten sadece 599 adet üretildi.


Advertisement