Lig'in En Genç Oyuncusu - Son Dakika
Spor

Lig'in En Genç Oyuncusu

Lig\'in En Genç Oyuncusu

Samsunspor'un 15 yaşındaki futbolcusu Kemal Bayraktar pazar günü forma giydi.

04.03.2013 14:04  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunspor'un 15 yaşındaki futbolcusu Kemal Bayraktar pazar günü lig maçı oynadı, çarşamba günü ise okul maçı yapacak.

Samsunspor'un alt yapısında yetişen ve 17 Ocak günü 15 yaşını doldurup profesyonel yapılan Kemal Sabri Bayraktar, ligde bir ilke imza attı. Gazi Lisesi 10 sınıf öğrencisi Kemal Bayraktar, PTT 1. Ligi'nin en genç oyuncusu unvanını elinde bulunduran, yine Samsunspor'un futbolcusu 16 yaşındaki Doğan Erdoğan'dan bu unvanı aldı. Kemal Bayraktar, pazar günü yapılan Konyaspor maçında oyuna 75. dakikada girdi ve üzerine düşen görevi yerine getirdi.

Kemal Bayraktar, ayağının tozuyla Okullararası Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk 8 takımına kalan Gazi Lisesi'nin kadrosuyla Konya'ya gitti. İki gün önce profesyonel takımı için ter akıtan genç oyuncu şimdi de Konya'da okulu için akıtacak. Konyaspor maçında hiç heyecanlanmadığını belirten genç oyuncu Kemal Bayraktar, "Öncelikle beni bu seviyeye getiren alt yapı hocalarıma, yöneticilerime ve okul takımımdaki hocalarıma teşekkür ediyorum. Ancak, bana güvenip kadroya alan ve forma şansını veren teknik direktörümüz Besim Durmuş'a ömür boyu minnettar kalacağım. İnşallah oları utandırmamışımdır. Şimdi daha çok çalışıp Samsunspor'da kalıcı olmaya çalışacağım" dedi.

Bu arada, Kemal Bayraktar'ın Konyaspor maçında oynamasına en çok sevinenlerden birisi de alt yapıdan sorumlu yönetici Mehmet Bank idi. Bank, Samsunspor alt yapısının çok iyi yolda olduğunu belirterek, "Bu sezon Canberk, Doğan, Ercan, Kemal Bayraktar, Mehmet Yılmaz, Enes Köktaş, Erdi Dikman, Eren Yılmaz, Furkan Köse, Burhan Arman ve Serhat Keskinsoy gibi oyuncularımız A takımda zaman zaman oynuyor ve idmanlara çıkıyor. Sistemli çalışmamız sayesinde bu oyuncularımıza yenileri de eklenecektir. Doğan Erdoğan şu anda Portekiz'de milli takımda. Ercan Yazıcı ve sakatlığı nedeniyle tedavi gören Canberk Aydın takımımızın değişmez oyuncusu. Son olarak buna Kemal Bayraktar da eklendi. 15 yaşındaki bir oyuncuya güvenerek sahaya süren teknik direktörümüz Besim Durmuş'u bu cesaretinden dolayı kutluyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Lig'in En Genç Oyuncusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement