Mehmet Okur'un Acı Günü - Son Dakika
Spor

Mehmet Okur'un Acı Günü

Mehmet Okur\'un Acı Günü

NBA'da Detroit Pistons'ta oynadığı dönemde şampiyonluk yüzüğünü takan ilk ve tek Türk basketbolcu olan Mehmet Okur'un babası Abdullah Okur (63) hayatını kaybetti.

16.10.2013 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'da Detroit Pistons'ta oynadığı dönemde şampiyonluk yüzüğünü takan ilk ve tek Türk basketbolcu olan Mehmet Okur'un babası Abdullah Okur (63) hayatını kaybetti. Babasının ölüm haberi ile sarsılan ünlü basketbolcu Yalova'ya gelerek babasının cenaze namazına katıldı.

Mehmet Okur, babasının vefatını Twitter hesabından, "Uzun zamandır rahatsızlığından dolayı tedavi görmekte olan babamız Abdullah Okur'u kaybettik" sözleriyle duyurdu. Ardından yaşadığı Amerika'dan ilk uçakla Türkiye'ye gelen Okur, babasının Yalova'da ki cenaze namazına katıldı. Oldukça bitkin olduğu gözden kaçmayan Okur taziyeleri kabul etti. Cenaze de eski milli basketbolcu Mehmet Okur'un ailesini, CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu ve sevenleri de yalnız bırakmadı.

En uzun süre basketbol oynadığı takım olan Utah Jazz takımının sahibi Gail Miller ise cenaze'ye bir çelenk gönderdi. Yalova Merkez Camisinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ile oğlu Mehmet Okur'un da omzunda son yolculuğuna uğurlanan Abdullah Okur Yalova Şehir Mezarlığına defnedildi.

Bilindiği gibi baba Abdullah Okur, oğlu Mehmet Okur'un basketbolcu olabilmesi için uzun süre uğraş vermişti. Mehmet Okur ilk olarak basketbol yaşantısına Oyak Renault'ta başlarken daha sonra 1998-2000 yılları arasında Tofaş Spor Kulübü formasını giymişti. 2000-2002 yıllarında Efes Pilsen forması giyen Milli basketbolcu, daha sonra 2002 NBA Draftlarında Detroit Pistons tarafından 38. Sırada seçilerek sözleşme imzaladı.

2.11 santimetre uzunluğundaki dev pivot, Detroit Pistons takımıyla 2003 sezonunda şampiyonluğa ulaşırken bu unvanı kazanan ilk ve tek Türk oyuncu oldu. Mehmet Okur 2004-2005 sezonu başında Utah Jazz ile 50 milyon dolar bedelle 6 yıllık sözleşme imzalarken, 2007 NBA All- Star maçı Batı Konferansı kadrosuna dahil olarak All-Star seçilen ilk Türk ve 10. Utah Jazz'lı oyuncu olma başarısı gösterdi.

15 Mart 2012'de Portland Trail Blazzers'a transfer olan Mehmet Okur sonrasında ise yeni takımından serbest bırakılmış ve New Jersey Nets ile anlaşma sağlamasının ardından 8 Kasım 2012 tarihinde 33 yaşındayken basketbolu bıraktığını açıklamıştı. Milli yıldız 2011'de yaşanan lokavt sürecinde Türkiye'de Türk Telekom forması da giymişti. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mehmet Okur'un Acı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement