Mustafa Cengiz: "Galatasaray'ı Asla Satmam" (3) - Son Dakika
Spor

Mustafa Cengiz: "Galatasaray'ı Asla Satmam" (3)

"Yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacımız var""UEFA ve TFF masadaki takımlar içinde en sorunlu olan sizsiniz dediler""Bu faiz yükünden kurtulmalıyız""2 darbeyi şahsen yaşadım""Öde öde bitmiyor"Olgucan KALKAN - Buse Nur ARSLANOĞLU - Doğanay YAVUZ / İSTANBUL - Mustafa Cengiz, Galatasaray...

29.09.2018 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacımız var"

"UEFA ve TFF masadaki takımlar içinde en sorunlu olan sizsiniz dediler"

"Bu faiz yükünden kurtulmalıyız"

"2 darbeyi şahsen yaşadım"

"Öde öde bitmiyor"

Olgucan KALKAN - Buse Nur ARSLANOĞLU - Doğanay YAVUZ/ İSTANBUL - Mustafa Cengiz, Galatasaray Adası ile ilgili, "2003'ten beri adayı neden sormadınız da, benim 4 aylık yönetimimi neredeyse ihanetle suçluyorsunuz. Şundan emin olun, asla Galatasaray'ı satmam, başınızı öne eğmem" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Olağanüstü Genel Kurul'da yapılan konuşmalara cevap vermek için bir kez daha kürsüye çıktı. Sedat Doğan'ın konuşmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Mustafa Cengiz, "Çok ağrıma gitti. Mondros Mütarekesi dedi. Mustafa Kemal'e borcumuz yok mu dedi. Benim adım Mustafa, kardeşimin adı Kemal. Dedem Filistin'de Mustafa Kemal'in ordusunda şehit oldu. Mondros'ta taraf kim? Vahdettin'in paşası kim? Ben onu ararım o zaman. Bunları demeyelim. Çok ayıp. Cumhuriyetimizin kurucusu, fikirlerimizin ebediyete ulaşmasını istediğim Mustafa Kemal adını. Beni bu duygusal konuşmaya itmeyecektin. Çok hoş olmadı" şeklinde konuştu.

"2 DARBEYİ ŞAHSEN YAŞADIM"

Riva ve Florya'daki araziler ilgili konuşan Cengiz, "Riva ve Florya kararı verilirken, hiç proje yokken, 5 kişi görmüşken, hepiniz oyladınız. O dönem ben kiminle konuşsam, Riva ve Florya'ya karşı çıktı. Aynen Züğürt Ağa filmindeki gibi. Böyle bel aşağı vurmayın. Benim hayatımın önemli bir bölümü demokrasi ve insan haklarını savunarak geçti. Ben hayatımda 2 darbeyi, 12 Eylül ve 12 Mart'ı şahsen yemiş insanım. Detaya girmiyorum" diye konuştu.

"BU FAİZ YÜKÜNDEN KURTULMALIYIZ"

Riva'da bulunan arazide okul bulunmasının zorunlu olduğunu belirten Cengiz, "Niye şart? 33 milyon TL faiz bindi. Riva'dan dolayı. Riva'yı hızla harekete geçirmeliyiz. Bu faiz yükünden kurtulmalıyız. Yoksa 100 milyon TL'ye yakın faiz öderiz. Bana kızın yetkilerin hepsine hayır deyin ama 3-4 tanesine evet deyin" şeklinde konuştu.

"YIL SONUNA KADAR 29 MİLYON EURO'YA İHTİYACIMIZ VAR" Ocak ayından itibaren bugüne kadar 22 milyon TL kara geçtiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Bunlar UEFA'ya verdiğimiz rakamlar. Ödenen kredi 549 milyon TL. Kredi ödememiz 774 milyon TL. Yapılanma yetkisi istedik. 380 milyon TL. 31 Temmuz kur itibarıyla kredileri yapılandırması yaptık. Bunun reklamını yapmadık. Türkiye ekonomisi içinde bulunduğu günlerde kim alabilir? Yüzde 24 faizle yaptık. 111 milyon TL karlılık yaptık. 4 bankadaydı riskimiz, 2'ye indirdik. Battı denen Galatasaray'a biz bunu sağladık. Kime verirler, Galatasaray'a verdiler, düzelen mali tablolara verdiler. Taraftarların desteğine verdiler. Kampanyalara verdiler. Fişleyerek de yapılmadı. Yüzde 64 kısa vadeli kredileri uzun vadeye çevirdik. Yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"UEFA VE TFF MASADAKİ TAKIMLAR İÇİNDE EN SORUNLU OLAN SİZSİNİZ DEDİLER"

Finansal Fair Play kapsamında bazı sözler verdiklerini ifade eden Cengiz, "UEFA Finansal Fair Play gereği yapılandırma sözleşmesinde söz verdik. Komisyon üyelerine teşekkür ederim. Hem TFF hem de UEFA kusura bakmayın dediler. 14 takım içinde en sorunlu sizsiniz dediler. Bize zaman verin dedin dedik. Sizlerin desteği ile bunları aştık. Biz de açıkçası doğru yönettik. Yaklaşık 4 takım bizi şikayet etti. Bizim içimizde de var. ya 25 milyon Euro nakit koyacağız ya da sermaye artışı yapacağız. Şu an nakitim yok. Futbolculardan temiz kağıdı yeni aldım. Eylül'ü de ödedik. Galatasaray durumu diğer takımlara göre çok iyi durumda. Sermaye artışı yapmam lazım" dedi.

"ÖDE ÖDE BİTMİYOR"

Projeleri olduğunda tekrardan genel kurul yapacaklarını belirten Mustafa Cengiz, "Sen sermaye koydun Hasnun Galib'i sattın dediler. Kemerburgaz'a niye koyuyorsunuz dedim. İrtifak onun için gerekli. Benim cebimde para yok. UEFA'dan 2 yıl men yememek için UEFA'dan elde ettiğimiz gelir yok. 200 milyon TL girdi. Hala öde öde bitmiyor. 2 yılda bitecek gibi değil. Son noktaya kadar götüreceğiz. Hasnun Galib'in gitmesi yok öyle bir şey. Bunu kullanacağım da belli oldu. 3'üncü yılın sonunda bu yıl birden bire pik yaparsam bir daha toplayamam. Okul terki verin. 32 milyon TL faiz yedik. Bana çok kutsal geliyor bu rakamlar. İsterseniz hiçbirini vermeyin. Adada irtifak gerek. Olayı ecrimisil ile bitirmemek gerek. Sermaye artışına koymak satmak demek değil. Siz satmazsanız satılmaz. Benim hiçbir projem yok burada. Projem olduğunda tekrar genel kurul yapmak zorundayım" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'I ASLA SATMAM"

Kalamış'ta bulunan tesislerinde kara geçtiklerini söyleyen Cengiz, "İlk defa kara geçiyoruz. Kalamış'ta da bu böyle. 2003'ten beri adayı neden sormadınız da, benim 4 aylık yönetimimi neredeyse ihanetle suçluyorsunuz. Şundan emin olun, asla Galatasaray'ı satmam, başınızı öne eğmem. Bundan emin olun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mustafa Cengiz: 'Galatasaray'ı Asla Satmam' (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement