Otoriteler Ne Demişti? - Son Dakika
Spor

Otoriteler Ne Demişti?

Otoriteler Ne Demişti?

Fenerbahçe şampiyonluğunun ardından spor otoritelerinin kaleminden ve dilinden bal damlıyor.

25.05.2011 14:00

Fenerbahçe şampiyonluğunun ardından spor otoritelerinin kaleminden ve dilinden bal damlıyor. Hemen hemen istisnasız tüm kalemler başta Aykut Kocaman olmak üzere Fenerbahçe'nin yıldızlarını yere göğe sığdıramıyor. Övgülerin bini bin para. Birçoğu bugün yazdıklarının altına "ben demiştim" deme ihtiyacı da hissediyor.

Peki bugün Fenerbahçeli futbolcular ve Aykut Kocaman için kaleminden bal damlayan spor otoriteleri bundan 3-5 ay önce acaba onlar için nasıl yazılar kaleme almıştı. Gerçekten bugünleri kestirmişlermiydi? İşte Sporx sizlere hafızalarınızdan silinmeyecek bir yazı dizisi sunuyor... Kocaman ve ekibini şampiyonluğn ardından yere göğe sığdıramayan otoritelerimizin şok yazıları...

MEHMET DEMİRKOL

5 AĞUSTOS 2010

Fenerbahçe'nin son 5 yılda Kadıköy'de oynadığı en kötü futbolun bu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun oyuncu kalitesiyle forvet ya da savunmadaki eksiklikle alakası yok. Kondisyon, taktik ve kendine güven açısından yerlerde sürünen bu performansın, açıklamasını bulmakta zorluk çekiyorum.

10 AĞUSTOS 2010

Aykut Kocaman kendisini kulüp tarihin en zor sınavlarından birine gönüllü olarak soktu. Benim fikrimi sorarsanız bu kadar değişimi kimse kaldıramaz ve bu iş bu şekilde olmaz.

12 EYLÜL 2010

Aykut Kocaman bu takımı değiştirmek için göreve gelmiş, oyun merkezini ileri taşımaya çalışıp art arda yenilmiş ve sonuçta kötü bir Daum taklidine dönüşmüş

AHMET ÇAKAR

09 HAZİRAN 2010

Tüm camia Aykut Kocaman'a adete bir kurtarıcı olarak bakıyor. Peki şimdi soruyorum: Aykut Kocaman, teknik direktörlük kariyerinde hangi başarıları yakalamış? Yine soruyorum: Aykut Kocaman yabancı oyuncularının çoğu İspanyolca, Portekizce konuşurken onlarla nasıl iletişim kuracak?

29 EYLÜL 2010

Aykut Kocaman Fenerbahçe'de tertemiz bir geçmişe sahip, efsane bir futbolcu olabilir. Teknik direktörlük kariyeri fazla parlak olmasa da Aziz Yıldırım ve ekibi onu göreve getirdi. Bence hem Fenerbahçe hem de Aykut Kocaman için bu çok büyük bir yanlıştı.

Çok net söylüyorum; Fenerbahçe'nin yumuşak karnı Aykut Kocaman'dır. Aykut Kocaman elindeki bu iyi kadroyu ne teknik, ne taktik, ne de insani olarak sevk ve idare edemiyor.

UĞUR DÜNDAR

15 OCAK 2011

Sezon başından bu yana Fenerbahçe'ye takım oyunu oynatmayı bir türlü başaramayan Aykut Kocaman'ın yapması gereken vakit geçirmeden istifa etmektir.

ENGİN VEREL

3 ŞUBAT 2011

Ligin ilk yarısında oynanan berbat futbol ve kaybedilen puan kayıpları da unutuldu. Bir anda Aykut Kocaman ligin en kaliteli teknik direktörlerinden biri haline geldi. Bu yanlış maalesef hep yapılıyor.

SERDAR ALİ ÇELİKLER

15 OCAK 2011

Geçen sezon UEFA Ligi'nden lider çıkan, Türkiye Kupası'nı finalde, ligi son maçta kaybeden, üstelik bunları santrfor Güiza ile yapan Daum'u başarısız bulan sportif direktörün, teknik direktörlükte ne kadar kifayetsiz kaldığını gördük. Aykut Kocaman bu saatten sonra istifa etse ne olur, etmese ne olur? Aykut Kocaman ısrarla görevde kalmaya devamederse “Fenerbahçe efsaneliği” de kaybolur.

Fenerbahçeliler şampiyonluk ve ikincilik için rüyaya kapılmasın... Yapılması gereken; Aykut Kocaman'ın istifa etmesi, birçok oyuncunun da gönderilmesidir. Mehmet, Özer, Caner ve önce Daum'u yiyip Kocaman'ı getiren şimdi de ağır idmanlardan dolayı onu eleştiren Emre gözden geçirilmelidir. Bunlar da sezon sonu yapılacağı için Fenerbahçelilere 17maçlık kahır dönemini tüketmek kalıyor.

SELÇUK YULA

14 OCAK 2011

F. Bahçe, İkinci Lig takımlarıyla bile baş edemeyecek duruma gelmişse durum vahim demektir. .

ONUR BELGE

19 OCAK 2011

Fenerbahçe'nin durumunu anlamak için daha önceki yıllara bakmak gerekir. Başarılar da başarısızlıklar da yeni sezonun eseri değildir. Daun'un karnesi gönül desteğimizin çok fazla olduğu Kocaman'dan daha iyi. Bu noktada anlaşılıyor ki bizim çocuklar (Turan Sofuoğlu, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen vs. ) yönetimler karşısında güçlü olamıyorlar. Ne istedikleri gibi transfer yapabiliyor, ne de direkt başkanla bağlantılı olan futbolculara diş geçirebiliyorlar. O zaman otorite karmaşası oluyor. Bunun son örneği Kocamandır.

SAFFET SANCAKLI

19 OCAK 2011

Fenerbahçenin nereye gittiği sorusunu öncelikle bizzat takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'a sormak lazım. Ben şahsen bir teknik direktör olarak onu savunmak istiyorum ama maalesef savunamıyorum. Bence istediği oyuncular da alındı ama ne yazık ki istikrarı sağlayamadı.

HALİL ÖZER

10 AĞUSTOS 2010

Her hocanın kendi planını, taktiğini uygulama hakkı vardır. Sezon başları ve hazırlık kampları bunun için büyük fırsattır. Bir futbol devrimi yapacaksanız haziran ve temmuz aylarında düğmeye basabilirsiniz. Bu sözde devrimin başlangıcı Young Boys maçının devre arası olmamalıydı. Kocaman bir yıldır Daum'un üstünde çalıştı. Bu göreve geleceği aylar öncesinden belliydi. Young Boys olayı gösterdi ki bu kadar zamana rağmen Aykut Hoca'nın hiçbir planı yok.

ZİYA ŞENGÜL

14 ARALIK 2010

Hiç kimse sorumlu aramasın, tek sorumlu sensin Aykut. Bu takım rakibine gol yollarında yol geçen hanı gibi izin veriyor. Kaleci bir var bir yok... Senin vücut dilin kimilerine iyi gelmiyormuş. Bana ne! Senin takımın beni oyunuyla da kaybettiği puanlarla da rahatsız ediyor. 9 puan fark az değil... O zaman aradaki farkı kapat da görelim!

ERMAN TOROĞLU

15 KASIM 2010

Öncelikle takımda liderlik sorunu var. Alex mi, Volkan Demirel mi, Emre Belözoğlu mu? Bütün bunların yanında teknik direktör Aykut Kocaman olaya ve olaylara hakim mi? Ortadaki tabloya bakıldığında görünen o ki hiç de hakim değil.

30 TEMMUZ 2010

Galatasaray maçından sonra Aykut Kocaman'ın Alman hakem hakkında konuştukları Fenerbahçe'deki disiplinsizliğin açık bir göstergesi. Selçuk atılıyor, Aykut Kocaman basın toplantısında “Bu dostluk maçı. 15. dakikada bu kadar kart gösterilir mi?” diye, futbolcusunu değil de hakemi suçluyor. Ne oldu sonra? Belki de kırmızı kartlar yüzünden Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecek. Young Boys'a karşı da Kazım atıldı. Hakem, rakibine dirsek atan Santos'u görseydi ona da atacaktı. Bunun bir tek sorumlusu var o da Aykut Kocaman'dır. İmam, cemaat misali.

HINCAL ULUÇ

14 NİSAN 2011

Ben ayrıca Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'yi iyi yönettiği iddiasında da değilim. Aykut Kocaman'ın satranç ustası gibi Fenerbahçe'yi yönettiği nasıl palavra bir gazeteciliktir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Otoriteler Ne Demişti? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement