Potada Final Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Spor

Potada Final Heyecanı Başlıyor

Potada Final Heyecanı Başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu şampiyonunun belirleneceği Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki play-off final serisinin ilk maçı yarın yapılacak.

28.05.2012 10:58

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu şampiyonunun belirleneceği Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki play-off final serisinin ilk maçı yarın yapılacak.

Kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak ve 0-0 eşitlikle başlayacak serinin ilk 2 maçına, normal sezonu rakibine göre üstte tamamlayan Anadolu Efes ev sahipliği yapacak. Serinin ilk maçı yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 19.00'da oynanacak. İkinci maç da aynı salonda ve aynı saatte 3 1 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

Seride daha sonraki 2 maç ise, 3 Haziran Pazar ve 5 Haziran Salı günü Beşiktaş Milangaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Play-off yarı final serisinde Galatasaray Medical Park'a karşı maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda büyük taraftar desteği altında oynayan siyah-beyazlı ekip, finalde ev sahibi takım sıfatıyla ilk 2 maçını, bu salonun başka bir etkinlik için tahsisi nedeniyle Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacak.

Play-off final serisinde ilk 4 maçta şampiyon belirlenemezse, gerekirse 5. maç 8 Haziran Cuma, 6. maç 11 Haziran Pazartesi, 7. maç ise 14 Haziran Perşembe günü oynanacak.

Karşılaşmalar Lig TV 3'ten canlı olarak yayınlanacak.

-Final yolculuğu-

Ligde normal sezonu 24 galibiyet, 6 yenilgiyle üçüncü sırada tamamlayan Anadolu Efes, play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka'yı 2-0'la geçerken, yarı finalde karşılaştığı Banvit karşısında seriyi 3-2 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Normal sezonu 22 galibiyet, 8 yenilgiyle dördüncü tamamlayan Beşiktaş Milangaz ise play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe Ülker'i 2-0 ile geçti, yarı finalde de diğer ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 3-1'le saf dışı bırakma başarısı gösterdi.

-7 yıl sonra gelen rövanş-

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde karşılaşacak Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz, 7 yıl sonra finalde birbirlerine rakip oldu.

İki takım, 2004-2005 sezonunda final serisinde karşı karşıya gelmiş, o zamanki adıyla "Efes Pilsen", seride Beşiktaş'a galibiyet sayısında 4-1 üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

-Anadolu Efes'in 13, Beşiktaş'ın sadece 1 şampiyonluğu var-

Beko Basketbol Ligi'nin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz karşısında 14. şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak.

İlki 1982-1983, sonuncusu ise 2008-2009 sezonunda olmak üzere bugüne dek 13 kez şampiyon olan lacivert-beyazlılar, 2 sezon aradan sonra, 14. şampiyonluk için mücadele edecek.

Beşiktaş Milangaz ise tam 37 yıl aradan sonra basketbolda şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

Ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1974-1975 sezonunda yaşayan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazandığı bu sezonu, lig şampiyonluğu ile de taçlandırarak, 37 yıllık hasretine son vermek amacında.

-Maç programı-

Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki play-off final serisinin maç programı şöyle:

Yarın:

19.00 Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz (Sinan Erdem)

31 Mayıs Perşembe:

19.00 Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz (Sinan Erdem)

3 Haziran Pazar:

17.00 Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes (Abdi İpekçi)

5 Haziran Salı:

20.00 Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes (Abdi İpekçi)

Gerekirse (Maç saatleri daha sonra belirlenecek)

8 Haziran Cuma:

Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz

11 Haziran Pazartesi:

Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes

14 Haziran Perşembe:

Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Potada Final Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement