Şike Davasına İddianamenin Okunmasıyla Devam Ediliyor - Son Dakika
Spor

Şike Davasına İddianamenin Okunmasıyla Devam Ediliyor

Şike Davasına İddianamenin Okunmasıyla Devam Ediliyor

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şike Davası'na iddianamenin okunulması ile devam ediliyor.

15.02.2012 19:16

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şike Davası'na iddianamenin okunulması ile devam ediliyor. Duruşmanın öğleden sonraki oturumu görüntülü ve sesli kayıt cihazlarında yaşanan teknik bir probleminden ötürü yarım saat gecikmeli başladı.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Özdemir, Ali Koç ve Murat Özaydınlı öğleden sonraki oturumuna katıldı.

Duruşmanın öğleden sonra yapılan oturumunda iddianamenin Aziz Yıldırım'la ilgili bölümüne geçildi. TRT spikerleri iddianameyi okurken, Aziz Yıldırım da önündeki iddianameden takip etti. Yıldırım'ın iddianame okunurken önemli gördüğü yerlerin altını çizerek, bazı notlar aldığı gözlendi. İddianamenin şike faaliyetlerinin anlatıldığı bölümler ve telefon konuşmalarındaki şifreli kelimelerin okunduğu sırada bazı izleyicilerin sık sık güldüğü görüldü. İddianamede şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve

"inşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan "...Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, örneğin;

Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği..." bölümüne atıfta bulunarak, "Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı" diye seslendi.

İzleyiciler arasında yer alan Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı duruşmayı bir süre izledikten sonra dışarı çıktı. Özaydınlı, çevresindeki kişilere "Sinirlendim, çıktım. 'Kahve içelim' demeyi bile suç sayıyorlar" diyerek iddianameye tepki gösterdi.

Duruşmada Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun, avukatı aracılığıyla gazetecilere Silivri Cezaevi'nde çoğu zaman sıcak su akmadığını ve abdest alamadığını, kaloriferlerin yanmadığı için de cezaevinin soğuk olduğunu aktardı.

Duruşmaya verilen aralar sırasında tutuklu sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, kızı Tuana'yla uzun uzun sarılırken sanıklardan Cemil Turan da kucağında gezdirdiği torunuyla hasret giderdi. Tutuklu sanık Tamer Yelkovan ise eşinden sinir sistemi, vücut direnci ve hafızayı güçlendiren B-12 vitamini ve gömlek istediği öğrenilirken, bazı sanıklarda ailelerinden iç çamaşırı, kışlık çorap gibi ihtiyaçlarını ilettikleri görüldü.

Duruşmanın öğleden önce yapılan oturumunda tutuklu sanıklardan Coşkun Çalık rahatsızlanarak duruşma salonundan çıkmıştı. Çalık Duruşma salonuna gelen Ambulanstaki doktor tarafından muayene edildikten sonra duruşmanın öğleden sonra devam eden oturumuna katıldı.

Davanın öğleden sonraki bölümü için salona girilirken Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a, "Gel ağabey. Gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da bunun üzerine, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dediği duyuldu. Duruşmaya verilen ara sırasında, davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el sallayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme

yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "evet" dedikleri duyuldu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'in yanında bulunan ve ABD'li olduğu öğrenilen siyahi Mark Peter Charles, gazetecilerden yoğun ilgi gördü. Charles'in, Fenerbahçe-İnter maçını izlemek için geldiği İstanbul'da Aziz Yıldırım'la tanıştığı ve Yıldırım'ı görmek için Silivri'ye geldiği kaydedildi.

Duruşmada şu sıralar TRT spikerlerinin iddianameyi dönüşümlü olarak okumasına devam ediliyor. Şu sıralar iddianamenin 210. Sayfasına gelinirken duruşmanı 19.30 sularında sonlanması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şike Davasına İddianamenin Okunmasıyla Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement