Türker Aslan: "2020'yi Alacağımıza İnanıyorum" - Son Dakika
Spor

Türker Aslan: "2020'yi Alacağımıza İnanıyorum"

Türker Aslan: "2020\'yi Alacağımıza İnanıyorum"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Aslan, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin İstanbul olduğuna inandığını söyledi.

06.09.2013 12:00

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Aslan, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin İstanbul olduğuna inandığını söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Aslan, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin belirleneceği Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2020 Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye'nin alacağına inandığını belirten Aslan, "Adam adama bir markaj yapıldığını diyebilirim. Göğüs göğse de bir mücadele var. Her halde yarışı fotofiniş tespit edecek. Ama ben bu yarıştan foto finişle de olsa önde çıkacağımız inancındayım ve 2020'yi alacağız diye inanıyorum" dedi.

"KİMİN ELENECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ"

Türker Aslan ilk turda eleneceklerin çok öneli olduğunu vurgulayarak, "İlk turda elenecek takım belki de kazanacak takımı tayin edecek. Ama kimin eleneceğini kimse bilemez. Elenen çok az farkla elenecek. Turu geçenler de çok az farkla turu geçecekler" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLARI VAR"

Aslan, Japonya ve İspanya'da daha önce olimpiyatların düzenlenmiş olması ile ilgili olarak ise, "Bu bizim için tabii ki avantaj. Üstelik Türkiye'nin özellikle İstanbul'un çok önemli avantajları var ama bazen avantajlı olmakta yetmiyor. İnsan ilişkileri de çok çok önemli. Biz bu insan ilişkilerimizi bu sefer iyi yaptık. Bu adaylığımızda bu insan ilişkileri çok iyi şekilde yürütüldü. Daha önceki adaylıklarımızda bunu söyleyemem. Bu sefer devletten de çok büyük destek gördük. O bakımdan ben bu kez çok ümitliyim" diye konuştu.

"OLİMPİYATLARI ALARAK SİNAN ABİNİN RUHUNUN DA HUZUR İÇİNDE YATMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Basın mensuplarının, TMOK'un eski başkanı merhum Sinan Erdem ile ilgili sorduğu soru üzerine Aslan, "Sinan abi bizim olimpiyat komitesinde olmamızın sebebidir. Sinan abi bize çok şey öğretti. Biz inşallah bu olimpiyatları alarak Sinan abinin ruhunun da huzur içinde yatmasını sağlayacağız. Onun bütün hedefi, ideali, arzusu buydu" açıklamasında bulundu. - BUENOS AIRES

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türker Aslan: '2020'yi Alacağımıza İnanıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement