Yiğidolar Binicilikte de İddialı - Son Dakika
Spor

Yiğidolar Binicilikte de İddialı

Yiğidolar Binicilikte de İddialı

Sivasspor Binicilik Kulübü ve At Çiftliği, Vali Ali Kolat ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da katılımıyla açıldı.

12.05.2012 17:18

Sivas spor Binicilik Kulübü ve At Çiftliği, Vali Ali Kolat ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da katılımıyla açıldı.

Sivasspor bünyesinde Binicilik Kulübü ve At Çiftliği'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor'un binicilik yolunda da Türk sporuna hizmet edeceğini belirterek, "Bir branşımızı daha aktif hale getiriyoruz. Sivasspor artık binicilik yolunda da kulüp sporunda da, Türk sporuna ve geleneksel sporumuza hizmet etmek için, bu branşı da aşırı istek ve ilgi üzerine uygulamaya, hayata geçirmeye karara verdik. Coğrafyamıza uygun bir spor dalı olarak, binicilik spor dalının Sivasspor'a yakışacağını düşünerek böyle bir atılım yapmaya karar verdik. Bu güzel tesisleri şehrimize ve Sivassporumuz'a kazandırmaya gayret ettik. Bu tesislerin oluşumunda emeği geçen As Başkanımız Mehmet Ali Topal'a da böyle bir tesisi bizlere kazandırdığı için huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada Sivasspor'un adı binicilik sporunda da gündemde olacak. Bundan sonra tesislerimizdeki geri kalan bölümlere valimizin de destekleriyle yeni katacağımız alanlarda da hem yüzme hem de diğer sporlarda da tesisler kazandırmaya arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda tesislerimizi Sivas'a kazandırmış olacağız" dedi.

Açılışta konuşan Vali Ali Kolat da, tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Sivasspor'a başarılar diledi. Kolat "Bu güzel tesisin açılması beni bir hayli mutlu etti. Ben daha öncede burayı gelip görmüştüm. İnşallah bu tür tesislerin devamının artarak devam etmesini diliyorum. Burası güzel bir nefes alma yeri oldu. Halkımız için de güzel bir uğrak yeri oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sivasspor yönetimine de başarılar diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye olarak Sivasspor'un yanında olacaklarını dile getirdi ve "Atla ilgili spor dalları geleneksel olmanın da ötesinde güzel ve öz sporlarımızdandır. Atın ehlileştirildiği günden bu yana, Türk'ün var olduğu günden bu yana Türk ve at hep birlikte olmuştur. Türk ve at kıtaları birlikte geçmişler ve bizi buralara kadar taşımışlardır. Bu manada Atalarımıza da hayırlar yad etmemize vesile oldu. Sivassporumuzun hem spor dalında hem diğer dallarda, atlı spor dallarında göstermiş olduğu bu gelişmeyi ben memnuniyetle karşılıyorum. Ben şahsen Belediye Başkanı olarak bu tür faaliyetlerinizde sürekli yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Allah kolaylık versin, hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Ali Kolat, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve bazı protokol üyeleri ata binerek tesislerde bir süre gezdi.

Tesisin açılışına, Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,

İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve davetliler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yiğidolar Binicilikte de İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement