Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye'de temel tıp bilimlerinde, anatominin yerinin yadsınamayacağını belirterek, "Tıp eğitiminde, anatomi çok önemli bir bilim alanı. Bizim yetiştireceğimiz hekimlerin sağlık hizmetinde, kaliteli bir şekilde yer almaları, temel tıp bilimlerinden alacakları kaliteli eğitimle ancak mümkün olabilecektir" dedi.
Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından, Palandöken Dağı'nda bir otelde düzenlenen "Anatomi Günleri 2014" konulu toplantı sona erdi.
"Anatomide Araştırma Çalışmaları" temasının işlendiği toplantıda, Türkiye'nin faklı üniversitelerinden gelen bilim adamları ile araştırma görevlileri, poster çalışmalarını sundu.
Anatomi anabilim dallarındaki araştırma alanlarına yönelik proje ve teklifler, bu konuda bilim adamlarının yurt dışı tecrübeleri, yurt içi ve yurt dışında yapılan anatomi araştırmaları karşılaştırılarak, değerlendirildi.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü de olan Prof. Dr. Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl da iki yıl toplantı yapmayı planladıklarını belirterek, eğitim odaklı, eğitim sorunlarının ve Türkiye'deki anatomi eğitiminin lisans, lisans üstü düzeyde ve araştırma düzeyinde ne tür sorunlar olduğunu, bunların çözüm yollarını, geleceğe yönelik insan gücünün yetiştirilmesi, bunun planlanması ve istihdam sorunlarını tartışmak üzere toplantı yaptıklarını söyledi.
"Yüksek teknolojinin sağladığı yeni alan bize farklı kapılar açmakta"
Bu anlamda çok başarılı bir toplantı olduğunun altını çizen Şeker, şöyle devam etti:
"Çok sayıda akademisyen ve asistan arkadaşımız katıldı. 100 civarında poster sunumları yapıldı. Özellikle hocalarımız bilgi paylaşımında bulundu. Türkiye'de temel tıp bilimlerinde, anatominin yeri yadsınamaz, hiç tartışma götürmez. Tıp eğitiminde, anatomi çok önemli bir bilim alanı. Bizim yetiştireceğimiz hekimlerin sağlık hizmetinde, kaliteli bir şekilde yer almaları, temel tıp bilimlerinden alacakları kaliteli eğitimle ancak mümkün olabilecektir. Bu anlamda arkadaşlarımızın kendi aralarında, kurumlar arasında, eğitim farklılıkları anlamında ne tür yöntemler uyguladıkları, farklılıklar uyguladıklarını da tartışmışlar, karşılıklı deneyimyelerimizi de paylaşmış oluyoruz."
Anatominin özellikle görsel ağırlıklı bir bilim alanı olduğuna dikkati çeken Şeker, "Yani gösteriyorsunuz ve öğretiyorsunuz. Bu anlamda son yıllarda özellikle yüksek bilişim teknolojisinin gelişmesiyle beraber, görsel cihazların piyasaya girmesiyle insan vücudunda görüntülenemeyen yer kalmadı. Ama radyolojik anatomi ve klinik anatomi, anatomistlerin şu anda en önemli çalışma alanlarını oluşturmakta" diye konuştu.
Prof. Dr. Şeker, "Her yüksek teknolojinin sağladığı yeni alan bize farklı kapılar açmakta ve bilim alanında da güzel çalışmalar üretilmekte. Özellikle klinik temelli, radyolojik anatomi alanında çok güzel çalışmalar var" ifadelerini kullandı. - Erzurum
Son Dakika › Teknoloji › Anatomi Günleri 2014' Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?