Çin, Bulut Altyapı Hizmetlerine Yönelik Harcamalarını Artırdı - Son Dakika
Teknoloji

Çin, Bulut Altyapı Hizmetlerine Yönelik Harcamalarını Artırdı

Çin, Bulut Altyapı Hizmetlerine Yönelik Harcamalarını Artırdı

Çin, yılın ilk çeyreğinde bulut altyapı hizmetlerine yönelik harcamalarını yüzde 6 artırarak 7,7 milyar ABD dolarına çıkardı. Canalys tarafından hazırlanan bir rapora göre, Çin'deki bulut bilişim harcamaları küresel toplamın yüzde 12'sini oluşturuyor. Alibaba Cloud, Huawei Cloud, Tencent Cloud ve Baidu AI Cloud, Çin'deki pazar liderleri olarak belirlendi ve toplam harcamaların yüzde 79'unu oluşturuyorlar.

19.06.2023 11:44
Çin, İlk Çeyrekte Bulut Altyapı Hizmetlerine Yönelik Harcamalarını Artırdı
Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou eyaletine bağlı Guiyang'da düzenlenen 2023 Çin Uluslararası Büyük Veri Endüstrisi Fuarı'nda bulut bilişim teknolojisiyle üretilen videoları izleyen ziyaretçiler, 26 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Ou Dongqu/Xinhua)

BEİJİNG, 19 Haziran (Xinhua) -- Çin, yılın ilk çeyreğinde bulut altyapı hizmetlerine yönelik harcamalarını artırmaya devam etti.

Teknoloji piyasası araştırma firması Canalys tarafından hazırlanan bir rapora göre, Çin anakarasında bu alandaki harcamalar yılın ilk üç ayında bir yıl öncekine göre yüzde 6 artışla 7,7 milyar ABD dolarına ulaştı.

Raporda, ülkenin bulut bilişime yaptığı harcamaların bu alandaki küresel toplamın yüzde 12'sini oluşturduğu belirtildi.

Rapora göre, Çin'deki pazar liderleri ilk çeyrekte değişmedi ve ilk dört büyük bulut hizmeti sağlayıcısı Alibaba Cloud, Huawei Cloud, Tencent Cloud ve Baidu AI Cloud oldu.

Canalys, bu dört hizmet sağlayıcısının Çin'deki toplam harcamaların yüzde 79'unu oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Çin, Bulut Altyapı Hizmetlerine Yönelik Harcamalarını Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement