Galaxy S5 Satışları Hayal Kırıklığı Yaratabilir - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy S5 Satışları Hayal Kırıklığı Yaratabilir

Galaxy S5 Satışları Hayal Kırıklığı Yaratabilir

Samsung'un yeni canavarı Galaxy S5 için moral bozabilecek yeni bir haber daha var. Ünlü bir analist cihazın başlangıçta iyi bir satış grafiği yakalayamayacağını...

11.03.2014 09:32
Burçin Aygün - -

Samsung'un çıkışı dört gözle beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S5 için beklenmedik haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün şirketin fabrikalarından birinde çıkan yangının, cihazın çıkış tarihini erteleyebileceği konuşulurken bugün de analistlerden kötü haberler geldi. IM Investment & Securities analisti Lee Min-hee'ye göre Samsung Galaxy S5 ilk üç ay oldukça düşük satış rakamlarına ulaşacak. Galaxy S4'ün yakaladığı "ilk üç ayda 20 milyon" rekorunu ise kesinlikle egale edemeyecek.


Bu ürkütücü tablonun sebeplerinden biri de Güney Koreli üç ayrı dağıtımcının Mart ile Mayıs ayları arasında satış yapamayacak olması. Getirilen bir yasak sebebiyle gerçekleşmeyecek satışların ilk büyük darbeyi vuracağı söyleniyor. Örneğin ülkenin en büyük dağıtımcılarından KT, 5 Nisan ile 19 Mayıs tarihleri arasında ne yeni müşteri kabul edebilecek, ne de S5 satabilecek. Samsung'un akıllı telefonunu 11 Nisan'da satışa çıkartması sebebiyle de cihazın ülkedeki satış grafiği daha ilk günden yerlerde sürünecek.


50 milyonluk popülasyona sahip Güney Kore'nin yüzde 70'i akıllı telefona sahip. Ancak dağıtımcı şirketlerin son dönemlerde yaptığı fiyat politikası ihlalleri, yeni telefonları satmalarına dönemsel yasaklar getirdi. Bu da Galaxy S5'in anavatanında bile büyük bir darbe alması anlamına geliyor.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Galaxy S5 Satışları Hayal Kırıklığı Yaratabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement