Gamescom 2012 Başlıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Gamescom 2012 Başlıyor!

Gamescom 2012 Başlıyor!

Dünyanın en büyük oyun organizasyonundan heyecan verici duyuruların gelmesi bekleniyor!

15.08.2012 16:30

Mahmut Saral - - Gamescom, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen, dünyanın en önemli oyun ve eğlence organizasyonlarından bir tanesi. İlki 2009 yılında gerçekleştirilen etkinlik, 2011 yılında elde ettiği 275 bin ziyaretçi rakamıyla dünyanın en büyük oyun etkinliği unvanının da sahibi konumunda.

Bu yıl ise Gamescom, 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinliğin ilk günü sadece basına özel gerçekleştirilecekken, 16 Ağustos'tan itibaren ziyaretçiler de Gamescom'un tadını çıkarabilecek.

Gamescom, Koelnmesse'de, 120 bin metre karelik alanda düzenleniyor. Onlarca farklı ülkeden iş sahiplerinin katıldığı etkinlik, ayrıca binlerce basın mensubu tarafından da her yıl takip ediliyor.

Peki, Gamescom'a kimler katılıyor? Tabii ki oyun dünyasına mensup birçok firma. Microsoft, Sony, Nintendo, Activision, Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two, Capcom, Square Enix ve Sega, bu önemli isimlerden sadece bazıları.

Katılımcı firmalar, yapılan planlar doğrultusunda önce basın mensuplarına yeni oyun ve projelerinden söz ederken, takip eden ertesi gün de kurulu stantlardaki ürünlerini gerçek sahipleriyle, yani oyuncularla buluşturuyor. Şimdiye kadarki Gamescom tarihinde Microsoft ve Sony'nin düzenlediği basın toplantıları gerçekten önemli boyutlarda oldu. Microsoft, birçok beklenen oyunu hakkında bilgi verirken, Sony ise, 18 Ağustos 2009'da PS3'ün Slim modelini tanıtmıştı ilk kez. Bir diğer önemli gelişme olarak da, geçtiğimiz yıl Valve'ın düzenlediği 1 milyon dolar ödüllü Dota 2 turnuvasını örnek gösterebiliriz.

Bu yıl neler bekleniyor?

Aslında en çok beklenenler olarak Half-Life 3 ve Grand Theft Auto 5'i gösterebiliriz, ancak çok büyük bir sürpriz olmazsa bu oyunları Gamescom'da göremeyeceğiz. Geçtiğimiz gün yaşanan bir gelişme, kısa sürede tüm oyun dünyasını heyecanlandırmaya yetti. Gamescom'un resmi sayfasında yer alan bir PDF belgesinde, organizasyonda gösterilmesi planlanan oyunların isimleri yer alıyordu ve orada iki isim fazlasıyla dikkat çekiciydi; Dragon Age 3 ve Half-Life 3.

Her iki oyun için de gelmiş resmi bir açıklama bulunmuyor. Bioware'ın Dragon Age serisi zaten yakın bir zamanda bizle buluştu, ancak Half-Life evreninden güzel haber almayalı neredeyse 5 yıl oluyor. Tam da "Galiba bu kez gösterecekler" diyorduk ki açıklama geldi ve bu iki oyunun yanlışlıkla listeye dahil edildiği, dolayısıyla gösterimlerinin olmayacağı bildirildi.

"Peki gösterilecekler neler?" diye soracak olursanız: Assassin's Creed 3, Call of Duty: Black Ops 2, ZombiU, FIFA 13, Pro Evolution Soccer 2013, Need for Speed: Most Wanted, Medal of Honor: Warfighter, God of War: Ascension, The Last of Us, Metal Gear Rising Revengeance, Crysis 3, Borderlands 2, Far Cry 3, Lost Planet 3 ve Aliens: Colonial Marines gibi başlıkları sıralayabiliriz.

Bir sonraki nesil konsollar için ilk bilgiler verilebilir

Sony ve Microsoft, şüphesiz bu organizasyonda da açıklamaları en çok merak edilen firmalardan. Her ikisinin de yeni nesil konsollar üzerinde çalıştıkları tahmin ediliyor, ara ara Internet'te bu konsollara ait olduğu iddia edilen özellikler yayımlanıyor. Henüz Microsoft ve Sony'den "Konsol göstereceğiz" yönünde açıklama gelmese de, insanlar ihtimaller üzerinde durmaya devam ediyor. Söylenenlere göre iki firma da yeni konsoluyla pazara "ilk" giriş yapmak istediğinden, elini çabuk tutmak istiyor. Bakalım önce kim davranacak?

Nintendo Wii U ve Sony PS Vita

Sony'nin yakın zamanda satışa sunduğu yeni mobil platformu Playstation Vita, yeni tanıtılacak oyunlarıyla bu fuarda tekrar gündeme getirilebilir. Vita için en çok merak edilen oyunlar olarak Assassin's Creed ve Call of Duty'yi gösterebiliriz. Bakarsınız, bir de fiyat indirimiyle karşılaşırız. Zira Vita'nın çıktığı günden bu yana büyük başarılar elde ettiğini söylemek güç. Özellikle iOS ve Android gibi mobil platformlarda oyun bolluğunun yaşanması, haliyle mobil konsolların eski cazibesini de kaybetmesini sağlıyor. Ha bu arada, Sony'den yeni bir PS3 Slim modeli duyurusu da gelebilir.

Diğer bir yeni konsol Nintendo Wii U ise, Gamescom'da çıkış tarihi ve satış fiyatı konusunda bekleyenlerini sevindirebilir. Her ne kadar Nintendo, bu konular hakkında eylül ayında konuşmayı düşündüğünü söylese de, son dakika değişiklikleri olasılıklar dahilinde. Ayrıca üçüncü parti oyun geliştiricilerinin Nintendo Wii U için hazırladığı oyunlar da bu fuarda ilgi odağı olacaktır. Özellikle Assassin's Creed, Batman ve ZombiU gibi ürünleri örnek olarak gösterebiliriz.

Gamescom'un en farklı deneyimi Oculus Rift tabanlı Doom 3

Son günlerde büyük merak uyandıran Oculus Rift teknolojisi, id Software'ın oyunu Doom 3 ile Gamescom kullanıcılarına sunulacak. Gelişmiş bir gözlük olan Oculus Rift (Virtual Reality), size sadece oyunun içindeymişsiniz hissini vermiyor, ayrıca oyunun içinde hareket ediyormuşsunuz hissini de veriyor. Şu ana kadar pek az kişi bu teknolojiyi Doom 3 demosuyla deneyebildi ve deneyenler de bunun harika bir deneyim olduğunu dile getiriyor. 3 boyutlu oyun kavramını daha da ileriye taşıyacağa benzeyen bu teknoloji, etkinlik alanında farklılık arayanlara ilaç gibi gelecektir.

Gamescom, bugün başlıyor!

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Gamescom 2012 Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement