PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı - Son Dakika
Teknoloji

PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı

PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı

Sony, PlayStation 5'in satış rakamlarını paylaştı. Kasım 2020'de piyasaya çıkan konsol, tedarik sorunlarına rağmen 40 milyon adetten fazla sattı. Sony'nin başkanı Jim Ryan, PS5 arzının iyi durumda olduğunu ve talebin karşılandığını belirtti. PlayStation 2, bugüne kadar en çok satan oyun konsolu olmaya devam ediyor. Ayrıca, Sony'nin PlayStation 5 Pro üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ve 2024'te piyasaya sürüleceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

28.07.2023 02:07

Sony, oyun konsolları dünyasının en önemli figürlerinden olan PlayStation 5'in satış rakamlarına ilişkin bir paylaşım yaptı. Kasım 2020'de tanıtılan ve adeta koronavirüs döneminin kucağına düşen konsol, tüm engellere rağmen iyi bir satış grafiği yakaladı.

PlayStation 5, 40 milyon barajını aştı

12 Kasım 2020'de piyasaya çıkan PlayStation 5, koronvirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik belirsizlik, tedarik sorunu ve çip krizi gibi etkenlere rağmen iyi bir iş çıkarmıştı. 2021'in temmuz ayında 10 milyon rakamına ulaşan konsol, o dönemde Sony'nin beklentilerini karşılayamadı.

PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı

Ancak son 1 yılda adeta sıçrama görüyoruz. Şirketin oyun tarafında yürüttüğü politikası, özel PS 5 versiyonlarıyla birlikte satış hedefinin de üzerine çıktı. Sony'nin paylaşımına göre PlayStation 5, piyasaya sürüldüğünden beri 40 milyon adetten fazla sattı.

Sony'nin başkanı ve CEO'su Jim Ryan konuya ilişkin olarak şu ifadelere ye verdi;

Hatırlamak istediğimden daha fazla ay boyunca, bu sorunlar üzerinde çalışırken gösterdikleri sabır için topluluğumuza teşekkür etmeye devam ettik. Ama şimdi PS5 arzı iyi durumda ve bastırılmış talebin sonunda karşılandığını görüyoruz.

PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı

Markanın bugüne kadar en çok sattığı oyun konsoluna baktığımızda bizi 159 milyon adet satış ile PlayStation 2 karşılıyor. 1998 yılında üretimi duyurulan PlayStation 2, 4 Şubat 2000 tarihinde Japonya'da tanıtılmış ve hemen ardından piyasaya sürülmüştü. PlayStation 2 devrim sayılabilecek konsollar arasındaydı.

PlayStation 5 Pro'nun özellikleri de sızdırıldı!

Öte yandan Sony, PlayStation 5 Pro için çalışmalarını sürdürüyor. Önemli kaynaklara göre şirket, PlayStation 5 Pro için son aşamaya geçti. Konsolun Kasım 2024'te piyasaya sürüleceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca, yeni konsolun, işlemcinin yeteneklerini daha da artıran RDNA3 veya RDNA3.5 gibi daha yeni AMD RDNA mimarisini içereceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji PlayStation 5, 40 milyon adetten fazla sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement