Ordu Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Turizm

Ordu Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Ordu Tanıtım Günleri İstanbul\'da Başladı

Ordu Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, İstanbul'da başladı. Etkinlikte yöresel ürünlerin tanıtımı yapılıyor ve çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Ziyaretçilere yöresel lezzetler sunuluyor.

16.11.2023 18:39  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, İstanbul'da başladı.

Ordu Valisi Muammer Erol, Yenikapı Fuar Alanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Karadeniz'in incisi Türkiye'nin Ordu'su olarak tanımlanan kentin yöresel ürünlerini İstanbulluların kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Kaçırırlarsa büyük bir şey kaçırmış olurlar." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise bu etkinliğin İstanbul'la hasret giderme toplantısı olduğunu ifade ederek, "Aslında çok da coşku var. Büyük bir sevgi var. Demek ki birbirimizi özlemişiz. Amacımız her iki kültürü hemşehrilerimizle, Ordu'yla birleştirmek. Sayın Valimiz de bizim için çok büyük bir imkan. İstanbul'da hizmet etti, genel sekreter yardımcısı olarak çok önemli katkılarda bulundu. Ben de hizmet ettim. Ben doğal gazın başındaydım. Tüm İstanbul'u etkinliğe davet ediyorum. Gelecek Ordu'nun yüzyılı olacak." diye konuştu.

Davetlilerin alanı gezmesinin ardından, Vali Erol, Başkan Güler ve Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir, siyasi parti il başkanları ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Etkinlikte "Fındık kırma, en hızlı balık ekmek yeme ve su böreği yeme yarışması" yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Dört gün sürecek tanıtım günlerinde, ziyaretçilere fındık çorbası, yahni, cevizli helva, balık ekmek, lahana sarması, turşu, su böreği, fındıklı baklava, kivi, ayran aşı, ballı fındıklı sütlaç, mısır ekmeği, ordu tostu, ısırgan otu, pancar çorbası, keşkek yemeği, Akkuş fasulyesi, Ordu yağlısı ve yayla balı gibi yöresel lezzetler sunuluyor.

Yenikapı Ordu Tanıtım Günleri 19 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Ordu Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement