Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konferansta veriyi yurt içinde tutmanın siber bağımsızlığın somut ifadesi olduğunu söyledi. Temmuzda temeli atılan 35 bin 300 metrekarelik TÜRKSAT Veri Merkezi'nin kritik kamu verilerini yerli yazılımlarla koruyacağını belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, kriptoloji konferansında veri merkezlerinin güvenliğinin teminatı olduğunu söyledi. Uraloğlu, Temmuz'da Ankara Gölbaşı'nda temeli atılan 35 bin 300 metrekarelik TÜRKSAT Veri Merkezi'nin kritik kamu verilerini koruyacağını belirtti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un beyin kanaması geçirerek komaya girdiği ve tedavi için Çin'e götürüldüğü iddialarının ardından öldüğü öne sürüldü. Çin Demokrasi Partisi Başkanı olarak tanınan Wanjun Xie'nin ortaya attığı ve henüz doğrulanmayan iddia dünya gündemine taşınırken, gözler Kim'in olası haleflerine çevrildi. Liderlik için kız kardeşi Kim Yo-jong ve 13 yaşındaki kızı Kim Ju-ae'nin isimleri öne çıkıyor.
CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2027 bütçesini eleştirerek her 100 liralık bütçe harcamasının 15 lirasının faize gideceğini söyledi. Öztrak, eğitim ve sağlık bakanlıklarının bütçedeki payının bir önceki yıla göre gerileyeceğini belirtti.
SGK Başuzmanı İsa Karakaş, dünyada katı mesai anlayışının terk edildiğini ve son olarak Brezilya'nın haftalık çalışma süresini 44 saatten 40 saate düşürerek 2 gün izin hakkı tanıdığını belirterek; Türkiye'de İş Kanunu'na göre halen uygulanan 45 saatlik esnetilmemiş mesai süresinin düşürülmesinin lüks değil, çalışan sağlığı ve verimlilik açısından kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
İsrail polisi, Batı Şeria'da hafta sonu ABD'li foto muhabiri ve Avrupalı diplomatları hedef alan saldırılarla bağlantılı 8 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların kimliği ve suçlamalar açıklanmazken soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Dünyanın birçok ülkesinde son 24 saatte hayat pahalılığı, konut krizi, eğitim ve kamu hizmetlerine karşı protestolar düzenlendi. Fransa'da 500 binden fazla kişinin katıldığı gösterilerde 1 kişi öldü, yaklaşık bin 800 kişi gözaltına alındı ve 500'den fazla polis yaralandı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, başkent Riyad, Doğu Bölgesi ve ülkenin güneyinde 4 insansız hava aracını (İHA) önleyerek imha ettiğini açıkladı. Yemen’de Husiler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar tırmanırken Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Riyad’ın talep etmesi halinde Suudi Arabistan’ı korumaya yönelik adımlar atmaya hazır olduklarını söyledi. Mısır Parlamentosu, Sisi’nin talebi üzerine olağanüstü toplanma kararı aldı.
Fatih Erbakan Van'da servetini beş ayda dolar bazında 13-15 katına çıkaran azınlıkla emekli ve asgari ücretliler arasındaki uçurumun büyüdüğünü söyledi. Erbakan, 4 kişilik ailede açlık sınırının 37 bin lira olduğunu belirtti.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz devletin kapılarını 87 milyona ayrımsız açmaya geliyoruz. Biz adamı olanın değil, arkada kalanın öne çıkacağı yepyeni bir düzen kurmaya geliyoruz. Biz birilerinden intikam almaya değil, devleti adaletle buluşturmaya geliyoruz. Biz insanları birbirinden ayırmaya değil, bu memleketin evlatlarını aynı sofraya oturtmaya, o sofrayı büyütmeye, bereketlendirmeye, sofrada oturmuş bu milletin evlatlarının o sofrayı eşitçe bölüşmesine inanıyoruz. Bunun için iktidara geliyoruz" ifadesini kullandı.