1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

Hak-İş ve Hizmet İş Sendikası üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramını Muş Belediye Meydanında basın açıklaması yaparak kutladı.

01.05.2014 11:44  Güncelleme: 11:57

Hak-İş ve Hizmet İş Sendikası üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Muş Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yaparak kutladı.

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, sendika üyeleri ile birlikte Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Kalır, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladıklarını vurguladı. Kalır, "Bizler, bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs'ta alanlardayız. Bizler, haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, demokratik ve yeni bir anayasa için, adalet için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlardayız. Bizler, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2014'te Kayseri başta olmak üzere ilimizde ve tüm yurtta alanlardayız. Kamu çalışanlarının ilk defa oturulacak toplu sözleşme masasında haklarını almak için alanlardayız. Kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyle birlikte grev ve siyaset hakkı almak için alanlardayız. İş kazalarının, güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için alanlardayız. Sendikalı olma hakkı verilmeyen kamu çalışanı taşeron işçilerinin de sendikalı olabilmesi için, 4/B ve 4/C başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınması için, 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alanlardayız. Kayıt dışı çalışmanın devam etmemesi için, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için, örgütlenen işçilerin işten atılmaması için, iş kazası adı verilen iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, daha sonra kendilerini yalnız bırakmayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'ya plaket takdim etti.

1 Mayıs'ta işçilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Memur-Sen'in Diyarbakır'da Hak-İş'in ise Kayseri'de birlik ve beraberlik içerisinde 1 Mayıs'ı kutladığını vurguladı. Bugünlerin birlik ve beraberlik günü olduğunu belirten Asya, farklı görüş ve düşüncelere sahip olanların da birliktelikten yana tavır sergilemeleri gerektiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklaması son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement