10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ile Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

09.01.2012 15:00

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ile Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kutlu, çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisinin bağımsız basın organları olduğunu, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın, demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle medya toplumumuzun gözü ve kulağıdır. Ulusal ve yerel medya mensuplarımız, Türkiye'mizde ve Çanakkale'mizde üstlenmiş oldukları misyonla daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla halkımıza sunarak, çoğulcu demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Vatandaşlarımızın Çanakkale'de, ülkemizde ve dünyada olup biten tüm gelişmelerden zamanında ve doğru bir şekilde haberdar olması, zor şartlar altında görev bilincini kaybetmeden çalışan, vefakar medya mensuplarımızın ve teşkilatlarının üstün gayretiyle gerçekleşmektedir."

-Adnan Öncü'nün mesajı-

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, halkın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveriyle çalışan basın mensupları sayesinde Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar önemli gelişmeler sağlandığını ifade etti.

Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları bulunduğunu anlatan Öncü, şunları kaydetti:

"Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

-Orçun Oktay'ın mesajı-

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Orçun Oktay, ülkenin demokratikleşmesinde ve gelişmesinde halkı bilinçlendirme noktasında basının büyük görev üstlendiğinin bir gerçek olduğunu dile getirdi.

Orçun, "Gazeteciliğin var olabilmesinin temel şartı da özgür haberciliktir. İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement