10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti ve CHP İzmir İl Başkanları mesaj yayımladı.

09.01.2012 17:09

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti ve CHP İzmir İl Başkanları mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, mesajında, mesleğin tüm yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan bağımsız basının, toplumsal kalkınmanın güçlenmesinde önemli yeri ve etkisi olduğunu belirtti.

Yaşadığı kentlerin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön veren gazetecilerin yorum ve görüşlerinin kentin gelişmesi açısından son derece önem taşıdığını kaydeden Akay, şunları ifade etti:

"Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması medyamıza güç kazandıracaktır. Bu bağlamda basın mensuplarının haklarının korunup genişlemesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti hükümetinin öncelikleri arasındadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Basın, milletin umumi sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir."

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır da gazeteciliğin en zor mesleklerden biri olduğunu belirterek, "gazeteciler için şimdiye kadar görülmemiş bir baskı ve psikolojik yıpratmanın söz konusu olduğunu" savundu.

Bayır, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, geçimlerini hiçbir baskıya boyun eğmeden sağlayabilecekleri imkanlara ulaşmaları ve AK Parti iktidarı döneminde iyice arap saçına dönen yıpranma haklarının bir türlü verilmemesi nedense hep gündem dışı kalmaktadır.

Çalışan gazetecilerin günü maalesef kutlanacak bir gün haline getirilememiştir. Kutlanır bir hale gelmesi, gazetecilerin sorunlarının çözülmesi, saatlerce çalışan muhabirlerden başlayarak maddi ve sosyal hakların iyileştirilmesi, yıpranma paylarının vakit kaybetmeden yasalaştırılması, çalışan gazetecilerin üzerindeki hem iktidar hem patron baskısının kaldırılması, gazete ve televizyon sahiplerinin maliye ve benzeri kurumlar kullanılarak tehdit edilmemesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement