10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, basın mensuplarının ülkemizde demokrasinin yerleşip gelişmesinde önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

10.01.2012 16:40

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, basın mensuplarının ülkemizde demokrasinin yerleşip gelişmesinde önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Demirkıran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şöyle denildi:

"Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardandır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın, gelişen olaylar hakkında halkımızı bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onlar bu görevi yerine getirirken Fedakarca çalışmakta, yeri geldiğinde canlarını tehlikeye atmaktan çekinmemektedirler. Basın mensupları demokrasinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Halkımızı aydınlatırken ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin ifa ettikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ediyorum."

- Rektör'ün mesajı-

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları da yayınladığı mesajda, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarında birisi olduğunu belirterek, kamuoyuna bilgi ve haber akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu bildirdi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş ise, basın mensuplarına gönderdiği kutlama mesajında, başarı dileklerini dile getirdi.

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement