10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Yerel

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliği, 11 Haziran'da Kamil Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

05.06.2012 17:06

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliği, 11 Haziran'da Kamil Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizesiyle düzenlenecek etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacak.

Uğur Plaza Otel'de etkinlikle ilgili bilgi veren Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Türkçe Olimpiyatları'nın Türkçe'nin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğunu belirtti.

En iyi Türkçe öğrenenlerin ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların yurt dışında Türkçe'ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını dile getiren Erbalcı, "Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 bin öğrenci hazırlanmaktadır" dedi.

Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikayesini oluşturduklarını kaydeden Erbalcı, topraklarından dünyadan uzanan Türkçe'nin gücüne inandıklarını ifade etti.

Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duygularıyla beslendiklerini belirten Erbalcı, şöyle konuştu:

" Mevlana'dan Yunus Emre'den şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında Türkiye'ye bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir- Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliğini ise Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ortak düzenlemekteyiz. Etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacak. 11 Haziran Pazartesi günü saat 20.30'da Kamil Ocak Stadyumu'nda yapılacak etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ise etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.

Muhabir: Kemal Karagöz

Yayıncı: Hasan Özkal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement