18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

18 Mayıs Müzeler Günü

17.05.2012 11:20

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 18 Mayıs Müzeler Günü'nü kutladı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 18 Mayıs Müzeler Günü'nü kutladı.

Vali Altıparmak, yaptığı yazılı açıklamada, Müzeler Günü etkinliklerinin Türkiye'nin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için önemli olduğu belirtti.

Etkinliklerin bir amacanın da halkın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek ve bu değerlere sahip çıkılarak yurt dışına kaçırılmamasını sağlamak olduğunu vurgulayan Altıparmak, müzelerin özellikle okul çağındaki çocukların ve vatandaşların aydınlatılmasında önemli yeri olduğunu ifade etti.

Antalya'da Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait çok sayıda eser bulunduğunu, bunun da tarihin tüm canlılığı ile yaşanmasına olanak sağladığını dile getiren Altıparmak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en zengin doğal ve tarihi hazinelerine sahip olan turizmin başkenti Antalya, paleolitik çağdan başlayarak tarihin en ilginç arkeolojik yerleşimlerden Likya, Pamfilya, Kilikya ve Pisidia'ya beşiklik etmiştir. Antalya Müzesi 1988 yılında Avrupa Konseyi Özel Ödülü aldı. İlimizde Antalya, Alanya, Side, Elmalı Müzeleri ile Antalya ve Alanya Atatürk Evi Müzeleri bulunuyor. Müzelerde bölgenin tarihini yansıtan seçkin eserler sergileniyor."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika


Advertisement