19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

19.09.2014 10:06

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü, askeri personel, şehit yakınları ve gaziler törene katıldı.

Valilik önünde düzenlenen törende Valilik, Jandarma, Belediye ve Gaziler Derneği'nin çelenkleri anıta bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Binbaşı Gurbet Keskin yaptı.

Gurbet Keskin, bu vatan uğruna binlerce şehit ve gazi verildiğini belirterek, "Ulusumuzun bağrından çıkan, üç kıtada at koşturup ok atan, kılıç sallayarak zaferden zafere koşan, Akdeniz'i bir iç deniz yapan ecdadını örnek alıyoruz. Anadolu'da, Kore'de ve Kıbrıs'ta vatanını, bayrağını, milletinden aziz bilip kahramanca savaşan gazilerimizle birlikte olmanın heyecanını ve onurunu yaşamaktayız. 19 Eylül kahraman gazilerimize kutlu olsun.

Bu günleri görmemizde, huzur içinde yaşamamızda gazilerimizin payı büyüktür. Fedakarlıklarınızı ebediyete kadar unutmayacağız. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de canla başla mücadele eden kahraman ecdadımıza, şehit ve gazilerimize layık birer vatan evladı olmak boynumuzun borcudur" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement