2'nci Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

2'nci Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali" Sona Erdi

Kapanış töreni, sanatçılar Türkan Şoray ve Cahit Berkay'ın da katılımıyla yapıldı.

25.05.2014 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Altın Çınar Film Festivali", kapanış etkinliğiyle tamamlandı.

Talas ilçesindeki Yücel Çakmaklı Film Atölyesince, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Talas Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sinemacılar Derneğinin desteğiyle organize edilen festivalin kapanış töreni, "Türk sinemasının sultanı" olarak bilinen Türkan Şoray ve unutulmaz bazı Yeşilçam filmlerinin müziklerini hazırlayan Cahit Berkay'ın katılımıyla yapıldı.

Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Türk sinemasının önemli yıldızlarını Kayseri'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Festivalin, Kayseri'ye güzel şeyler kattığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Sizlerin Kayseri'ye gelmesi, bu festivale katılması gerçekten çok güzel bir durum. Kayseri çok zengin bir kültür mirasına sahip. Bu zenginlik, Kayseri'yi Türkiye'ye ve dünyaya sunuyor. Kayseri daha da gelişerek bu tür organizasyonları önümüzdeki yıllarda artıracaktır. Bu yıl 200'ün üstünde film ve belgesel, yarışmaya katıldı. Hiç azımsanmayacak bir katılım. Önümüzdeki yıllarda sayının giderek artmasını ve uluslararası anlamda daha zengin katılımlar olmasını diliyorum. Bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra en iyi görüntü ödülü "Fırtına" adlı eserle Aydın Kapancık'a, en iyi konsept ve senaryo ödülü "Sazende" filmiyle Ali Avlar'a, mansiyon ödülü "Sadık" adlı eserin sahibi Cantekin Cantez'e, Türk Sinemasının 100'üncü Yıl Özel Ödülü "Misafir" adlı eserle Haydar Demirtaş'a, jüri özel ödülü "Zarok" filmiyle Muhammed Beyazdağ'a, en iyi film ödülü ise "Cibik" adlı eserle Turgay Kural'a verildi.

Ulusal kısa film kategorisinde Deniz Özden, "Bir Maç Günlüğü" adlı filmle Türk Sinemasının 100'üncü Yıl Özel Ödülünü, Orhan İnce, "Adem Başaran" belgeseliyle jüri özel ödülünü, Anıl Kaya da "Dün Bugün Yarın" isimli çalışmasıyla en iyi kısa film ödülünü aldı.

Gecede, Türk Sineması 100'üncü Yıl Onur Ödülleri, Selda Akkor, Tunç Başaran, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin'e, emek ödülleri ise Türkan Şoray, Arif Keskiner ve Cahit Berkay'a verildi.

Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'ne 127 kısa film ve 75 belgesel film katıldı. Ön eleme jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belgesel film dalında 12, kısa film dalında ise 16 film finale kalmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2'nci Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement